2013. március 2., szombat
A böjt csodája ( Paul C. Bragg és Patricia Bragg )
Címkék:
A böjt csodája ( letölthető )
2013. február 7., csütörtök
Karfiol saláta avokádó öntettel
![]() |
Aki még nem próbálta nyersen megenni a karfiolt soha, annak érdemes kipróbálni! |
![]() |
És jöjjön egy öntet a tetejére! |
![]() |
1 db érett avokádó, pici só, kevés citromlé, gyömbér, nagyon kevés fokhagyma ( 1 pici gerezd)kevés víz, attól függ, hogy milyen sűrűre szeretnéd az öntetet. És az elmaradhatatlan curry! |
Címkék:
Karfiol saláta avokádó öntettel
2013. január 13., vasárnap
Banántej,kelkáposztachips másképpen,egzotikus saláta
Milyen egyszerű elkészíteni ! A recept a 80/10/10-es könyvből származik . Turmixolj össze 2 banánt annyi vízzel amennyi ellepi,és már ihatod is! |
Krémes , selymes, nagyon finom! Semmi más nem kell hozzá ! |
Hmmm.., micsoda illata van! |
Kivit is tettem hozzá még, de bármilyen más gyümölccsel is kipróbálhatod. |
2013. január 6., vasárnap
Kövér,beteg, és majdnem halott.....
Nagy-nagy szeretettel ajánlom ezt a filmet Mindenkinek!
( ha esetleg nem tudod letölteni , a Vimeoról közvetlenül sikerülni fog ! )
Vagy a you tube-ról is....
( ha esetleg nem tudod letölteni , a Vimeoról közvetlenül sikerülni fog ! )
Vagy a you tube-ról is....
Címkék:
beteg és majdnem halott,
Kövér
2012. december 26., szerda
Kelkáposzta chips, mákos beigli és zserbó
A sláger, amiből rengeteget készítettem a kelkáposzta chips, ami Joan van Rooijen től származik, megtalálhatjátok a Napeledel c. könyvében. |
A finom "sajtos" ízt a kesudió,sörélesztő,víz ,őrölt piros fűszerpaprika, só,és a kevés citromlé adta. |
A titok pedig az, hogy hagyni kell 4 órán keresztül marinálódni ebben a sűrű öntetben, majd 15 órán keresztül aszaltam. |
Igazi vendégváró! |
Ez már csak emlék, mert elfogyott.... |
Az előbbi bejegyzésembe elfelejtettem a mákos beiglit feltenni, úgy hogy most pótolom. |
Hamarosan újra el fogom készíteni! |
És persze egy újabb adag zserbó , 4 rétegű. |
Itt is jó ha néhány napig állni hagyjuk a hűtőben mielőtt felvágjuk. |
Már örökös szereplői lesznek az ünnepnapoknak! |
Címkék:
kelkáposzta chips,
mákos beigli és zserbó
2012. december 10., hétfő
Beigli
És a beigli készítés folyamata...... |
2 banán és 4 nagy alma turmixolás után az aszalógép tapadás mentes lapján kikenve. |
20-24 órányi aszalás után itt van a gyümölcslap amit majd meg lehet tölteni. |
Milyen csodálatos ! |
Rugalmas, tölthető mákkal, dióval, kókusszal..... |
Sütés nélkül! |
1-2 napot jó ha állni hagyjuk fóiába tekerve, mert akkor ilyen lesz, mint a képen . |
Szépen lehet szeletelni, jól látható benne a mazsola is.... |
Ne felejtsetek el csipetnyi sót is beletenni a töltelékbe,ezt nég drága jó nagymamámtól tanultam, mert kiemeli az édes ízt! De csak mértékkel ! |
Mielőtt feltekerjük a beiglit, szétterítjük a tölteléket egyenletesen a gyümölcslapon., majd ügyelve arra, nehogy "levegős" legyen feltekerjük szorosan. |
Jó, ha 1-2 nappal a fogyasztás előtt elkészítjük, így összeérnek az ízek, könnyen szeletelhető lesz! |
Címkék:
Beigli
2012. december 6., csütörtök
Flódni
Flódni csak is nyersen.....
Így nézett ki amíg egyben volt..... |
5 réteg aszalt gyümölcslap között dió, mák, alma,és "szilvalekvár" töltelék. |
Amíg az ízek összeérnek a hűtőben addig így néz ki, majd egy kicsit megpuhul, és könnyen szeletelhetővé válik. |
Az sem járt rosszul aki a süti levágott széleit kapta..., mert nagyon finom volt.... |
Ki hinné, hogy ez a tál süti nyers? |
Címkék:
Flódni
2012. november 23., péntek
Energia szelet
![]() |
Energia szeleteket készítettem dióból,mazsolából,napraforgóból,aszalt szilvából, amit kevés mézzel édesítettem. |
![]() |
Természetesen a magokat és az aszalt gyümölcsöket vízben áztattam. Kb. 14-16 ó-nyi aszalás után szeletekre vágtam, és külön-külön becsomagoltam. |
Címkék:
Energia szelet
2012. november 6., kedd
Aszaltpaprika krém
![]() |
Kevés sót tettem bele. Turmixolás után készen is volt a finom krém. |
![]() |
Szendvicsként szoktam magammal vinni. |
Címkék:
Aszalt paprika krém
2012. október 30., kedd
Aszaltparadicsomos kréker
A fenti hozzávalókat összekevertem,majd az aszalógépben aszaltam kb.14 ó -án keresztül. Természetesen a napraforgót beáztattam előtte. A lenmagot pedig a Vitamax magörlőjében megőröltem. |
Puha, könnyen szeletelhető, nagyon finom ízű! |
Aszalás után nagyon jól bevált módszer,hogy szeletelve dobozba téve, a hűtőben tárolom. Érdemes kipróbálni annak, aki szereti a paradicsom ízét. |
Címkék:
Aszaltparadicsomos kréker
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)