2012. május 29., kedd

Bodzavirágital


                                      A recept Joan van Rooijen Napeledel c. könyvéből származik.

Amikor Nála jártunk evvel a finom itallal kínált bennünket. Érdemes kipróbálni! Ha esetleg nincs ennyi fűszered, akkor a Kotányi mézes fűszerkeverékkel is pótolhatod.

- 12 fej bodzavirág
- 11/2 l víz ( tisztított )
- 4 e.k. citromlé
- 4-6 e.k. bodzavirág szirup ( nekem nem volt ), helyette akácmézet tettem
- 2 cm frissen reszelt gyömbér
- 1/2 t.k. fahéj
- 1/2 t.k. édeskömény
- 1/2 t.k. kardamom
- 1/4 t.k. szegfűszeg
- csipetnyi frissen őrölt bors

A hozzávalókat áztassuk be 12 ó-ra a 11/2 l vízbe, és szűrjük le. Az italt hidegen fogyasszuk.

Most ázik......, az illata mennyei...., a fűszerek csodássá varázsolják az innivalót.

Készen is van!!

A végeredmény, egy nagyon kellemes ízű innivaló.

.
A fűszerek kiemelik a bodza ízét, nagyon  jól harmonizálnak. 


Az jutott eszembe, hogy ha majd nem lesz már bodza, ezt az italt nyáron a nagy melegben is el fogom készíteni.


Készítsétek el Ti is, biztosan ízleni fog!