2011. január 31., hétfő

Újra Joannál !

Vasárnap ismét egy felejthetelen napot töltöttünk el Joannál Kismaroson.Az ételkszítés előtt Joan egy fantasztikus yoga órát tartott

 Joan az amszterdami   Iyengar Yoga Intézetben szezett jógatanári diplomát. Nem egy szokványos jóga óra volt! Különböző segédeszközöket használtunk a gyakorlatokhoz ( székek, párna, jógahíd, tégla,heveder).
Joan van Rooijen
életfilozófiája szerint a táplálék nem csak testünket táplálja,hanem érzelmi világunkat, szellemi életünket és lelkivilágunkat is erősen befolyásolja. A táplálékok sajátossága, rezgése, íze, illata, színe nagy hatással van.
Az élő étel, a jóga és a pránajama kölcsönösen kiegészítik egymást. Ezt a kölcsönösséget mágkus, kozmikus csodának nevezhetjük.  ( idéztem a könyvből )
A jóga után együtt készítettük el a nyersételeket. Először egy banántortát.




A torta különlegesen finom ízét a nem mindennapi egzotikus fűszerek gazdagították


Ez a finomság is belekerült a tortába. Igazi kakaó illat!! Hmmm...

Mindíg egy különösen jó hagulat uralkodik Joan tanfolyamán.





Sushi:
- a"rizs" (paszternák+mandulából),só, víz, citromlé, és japán szilvaecetből.
-"a töltelék" spenótlevél, vagy rukkolalevél,"rizs", répa,avokádó misó.( Natomiso)

Wasabi mártás:
-2 e.k.vízitormapor,víz

A szója szósz mellé:szezámolaj, gyömbér , és egy finom mártás lesz a sushi mellé.


Japán szilvaecet. Ebből csak egy egészen keveset használtunk a sushi készítésekor, de el is hagyható.

Pácolt retek, prés alatt .Makrobiotikus boltban lehet kapni ezt a rugós "tároló edényt" üveget.
Finom, puha, jó ízű lett!!Így könnyen emészthetővé vált.