2012. december 6., csütörtök

Flódni


Flódni csak is nyersen.....



Így nézett ki amíg egyben volt.....


5 réteg  aszalt gyümölcslap között dió, mák, alma,és "szilvalekvár"  töltelék.


Minden "nyers" és aszalt ebben a sütiben. A dió töltelék előzőleg vízben ázott, majd szintén vízben áztatott mazsolával, kevés mézzel turmixolva tettem az első aszalt gyümölcslapra (alma-banán), majd a beáztatott, majd megszárított mákot megőröltem, kevés mazsolát(vízben áztatott) és mézet adtam hozzá, ezt a második réteg gyümölcslapra kentem rá. A harmadik réteg: aszalt almakockákat (rövid időre vízben áztatva) mézzel aprítógépben összekevertem , majd rákentem a gyümölcslapra . Újabb gyümölcslap következett ( a 4.) erre aszalt szilvából ( előzőleg vízben áztattam) kevés mézzel turmixoltam, így lett egy igen természetes ízű" igazi szilvalekvár" , amit  rákentem a gyümölcslapra. Ennek a tetejére kakaóporból,mézből, kókuszzsírból készítettem egy csokimázt, ezt is rákentem, majd aprított kakaóval meghintettem. Betettem a hűtőbe, majd később szeleteltem.
Amíg az ízek összeérnek a hűtőben addig így néz ki, majd egy kicsit megpuhul, és könnyen szeletelhetővé válik.

Az sem járt rosszul aki a süti levágott széleit kapta..., mert nagyon finom volt....
Ki hinné, hogy ez a tál süti nyers?