2010. december 28., kedd

Gyümölcsjoghurt házilag (Lassi)


A 1/2 csésze beáztatott,héjjától megtisztított mandulát kevés vízzel felöntöttem, 2 e.k. citromlével, ízlés szerint mézzel és sóval,bármilyen gyümölccsel összeturmixoltam poharakba töltöttem, a végén gyümölcsdarabokat adtam hozzá (ananász, mandarin, kivi ) Még jobb, ha
néhány órán keresztül  (4-6 ó )langyos helyen hagyjuk, mert akkor lesz igazán "joghurt", vagyis enyhén savanykás.Erjesztési folyamat nélkül is készíthetjük.
Nálunk erre nem volt ideje , mert gyorsan megettük.

( Egy tipp: avokádó hozzáadásával még sűrűbb, krémesebb lesz !  )

 "LASSI" jelentése : joghurt,vagy aludtejből készült indiai ital.

Itt most a tejet a mandulából készített "joghurttal " helyettesítettem.

A zsírbontó ananász

Ananász ültetvény

A még nem érett ananász


 Az érett ananász.


Dél-Amerikában őshonos, nagytörzsű 1 m magas évelő növény.

A legfinomabb fajta Costa Ricából érkezik hozzánk.


Az ananász legértékesebb hatóanyaga a bromélia nevű enzim, mely a fehérjeemésztésben,nyújt hathatós segítséget,valamint nagy szerepet játszik a zsír elégetésében. Csökkenti az édesség utáni vágyat, 100 gr mindössze 57 cal -át tartalmaz. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet sav-bázis egyensúlyának megőrzését ,helyreállítását. C-vitamint, Kaliumot,folsavat,magas rostot tartalmaz.Súlyfelesleg,  a bélrendszer zavaránál kítűnő.

És egy kítúnő zsírbontó ital :
- ananász
-gyömbér
-citromfű
-narancslé
-méz
-fahéj
             turmixold össze!






Nagyon finom lett !