2011. június 19., vasárnap

Zserbó (raw Gerbaud)










Ebben a  hűvös időben gondoltam most kellene a zserbót elkészítenem, mert 25-30 fokos hőségben elolvadt volna a csokimáz a tetején.
Megint a gyümölcslapokat használtam fel a "tészta" elkészítéséhez, csak most a banánból készült aszalmányokat vettem elő. Korábban ez volt a "banánkenyér" című bejegyzésemben lefotózva, puhább mint az almából készült gyümölcslap. Nagyon jól tűrte az idő múlását egy dobozban a hűtőben.
Csak a diót kellett beáztatni, és egy kevés mézzel turmixoltam a krémet, amit a lapokra kentem. A tetejére kókuszzsírból, kakaóból, kevés mézzel csoki máz került.

Almás rétes




És íme egy gyorsan elkészíthető rétes, persze sütés nélkül!
A gyümölcslapok igen jól szolgáltak most is, mert régebben készültek, de csak most töltöttem meg reszelt fahéjas, mézes almával.  A reszelt almát aprítás után jól ki kell nyomkodni a levétől, nehogy feláztassa az aszalt gyümölcslapokat. Lehet centrifugázás után megmaradt péppből is készíteni, akkor szárazabb lesz a töltelék.
A porcukrot most a kókuszreszelék helyettesítette, amit előtte megőröltem.
Ha melegen szeretnéd megenni, tedd az aszalógépbe,olyan lesz mintha most sült volna ki.