2012. március 26., hétfő

Márványtorta


Milyen jó dolog sütés-főzés nélkül tortát készíteni , méghozzá olyat amiben nincs tej-tojás-liszt-és cukor!

Az alapanyagok dió, kesudió, agavé, méz, datolya, kókuszolaj, citrom, fagysztott meggy, vanilia mind készen állt a torta készítéshez.  

Tegnap ünnepeltük a "kisfiam" 30. szülinapját és nagy örömmel fogtam hozzá, hogy elkészítsem az ünnepi tortát.


Az elkészítés után a hűtőbe tettem.


Hidegen jól lehetett szeletelni.




És egész röviden a recept, 2 csésze vízben áztatott dió, 1 csésze vízben áztatott datolya, robotgépben aprítva. Ez volt az alap. Majd 2 és 1/2 csésze kesudió citromlével,kókuszolajjal, vaniliával, agavéval  kevés vízzel turmixolva, következett a középső réteg.
Ezután belecsepegtettem az előzőleg felengedett  és turmixolt meggyet. Egy fogpiszkáló segítségével próbáltam a márványozottságot kialakítani.