2012. október 9., kedd

Édes keksz fügelekvárral és mogyorókrémmel

Édes,mézes napkekszet készítettem az aszalógépben. Kb.12 ó-án keresztül aszalódott. Kerek formára alakítottam.
1 tálcához való mennyiség: 11/3 csésze őrölt lenmag, 2/3 csésze napraforgómag, 1/4 csésze szezám mag (egész) 1/2 t.k. só,  11/3 csésze víz,  6 e.k. méz . A szezámmagok jól látszódnak, mert egészben hagytam őket.
Az édes Napkekszhez aszalt fügéből ( saját termés) készítettem lekvárt.
Néhány órára vízbe áztattam az aszalt fügéket, majd turmixgépben összekevertem egy kevés vízzel.
Finom édes lett!  Hihetetlen, de nem kellett semmit sem hozzáadni .
Természetes színe és íze van, de bármilyen más aszalt gyümölcsből is lehet  lekvárt készíteni. Érdemes kipróbálni!


A kekszre kenve a lekvár, nagyon finom reggeli .

Mogyorókrém a másik finomság amit rákentem az édes Napkekszre.
Nagyon egyszerűen lehet  elkészíteni, a mogyorót (saját termés) beáztattam egy éjszakára, majd másnap kevés mézzel, kakaóval,vízzel, és egy pici sóval összeturmixoltam.