2011. július 5., kedd

Sajtos kréker

Nagyon finomra sikerült ez a "sajtos" kréker!

Nincs benne egyáltalán lenmag. Beáztatott napraforgó az alapja, ehhez turmixoltam kaliforniai paprikát, sárga színű paprikát, aszalt paradicsomot, és tettem hozzá sót is.
A "sajtos" ízt az élesztőpehely és az utifűmaghéj adta. Hajlékony, puhább kréker lett mint általában amit eddig készítettem, és nem száraz!
A tetejét szezámmaggal hintettem meg, azután irány az aszaló!


Hosszúkásra vágva "sajtos" rúdként is adhatjuk, vendégváróként.



                                                     Így nézett ki szendvicsként.



Avokádószeletek, salátalevelek, aszalt kaliforniai paprika ( korábban olivaolajban eltett ) uborkaszeletek, és készen van máris a szendvics!!! Erre vágytam, erre az ízre!! Sikerült!


Puha, hajlékony, könnyen lehet harapni, kézbe  lehet venni, vagy becsomagolva el is lehet vinni. 

Mandulatej házilag






Egy éjszakára beáztattam 1 csésze mandulát, másnap héjjától megtisztva 2 csészényi vízzel turmixoltam, utána leszűrtem szűrőzsákban, ízesítettem mézzel, lehet még vaniliát is hozzá adni, ééés ..... készen is van a mandulatej! Egészséges, növényi eredetű, friss, finom, adalékanyagmentes, selymes állagú ital!





Egy másik kedvelt italt is készíthetsz bio kakaópor hozzáadásával, a kakaót.
Jól illik hozzá a kesudiós-kókuszos-mézes töltelékes gyümölcslap, afféle "mézes-krémes". 



Az  idei levendula termés sokkal kevesebb volt mint tavaly, de egy kis csokrot most jelképesen sikerül átadnom mindazoknak akik ellátogattak a blogomat megnézni, kellemes napot kívánok Mindenkinek! Legyen végre napsütés!!!







                                                   Köszönöm, itt voltál! Gyere el máskor is!