Zöldségtortát még nem készítettem, de már nagyon vágytam rá...A receptet Joan "Napeledel" c. könyvéből vettem, csak az aszalt paradicsomom volt egy picit fokhagymás ízű, és tudni való Joan egyáltalán nem használ hagymaféléket.
Azért is nagyon jó étel, mert ehhez csak egy salátát, vagy "átmeneti ételt" készíthetünk és készen is van az ebéd vagy a vacsora. Ezt előre is el lehet készíthető, nagyon különleges, még ünnep alkalmával is megállja a helyét!
Akkor következzen az elkészítési folyamat:
Az alap : mandula (1 csésze) mert, hogy ez egy kis torta forma,1/4 csésze aszalt paradicsom (kicsit fokhagymás, oliva olajban eltett). Ezt a kettőt a robotgépben aprítottam és belesimítottam egy kis tortaformába. Ilyen szép színű lett:
Ez a legalsó réteg:
Következik a második réteg : brazil dió (1/4 csésze), fehérrépa (1/2 csésze), 2 aszalt paradicsom, 1 teáskanál miso, 1/2 teáskanál curry, 2 csészényi friss spenót. Az összetevőket turmixoltam, a végén tettem bele a spenótot, majd szépen rátettem az alsó réteg tetejére.
Betettem a hűtőbe,hagy érjenek össze az ízek.
A tetejére kevés mandulával aprított sörélesztőpelyhet szórtam, ez volt a "reszelt sajt".
És egy tálalási ötlet amiben "átmeneti étel" is van (barnarizs, nyers zöldségekkel) és szilvachutney-val:
Paradicsomszószos cukkini spagettivel , itt most kerekre formázva a spenót torta.