2012. február 3., péntek

Életkép a hűtőszekrényemből....

1 hétre akad itt a turmixhoz spenót, természetesen megmosva konyha készen,, hogy a  mindennapos reggeli rohanásban éppen csak elővegyem a turmixgépbe téve a narancs, banán, alma társaságában egy teljes értékű egészséges , friss reggeliként szolgáljon. Az avokádónak is kell legalább 1 hét  kell , hogy ehető legyen, de ha hamarabb szeretnéd megenni és azt akarod, hogy puhább legyen, akkor tedd más gyümölcsök mellé ,úgy majd elveszti a keménységét,  megpuhul.  


A salátákhoz káposzta ( az idén rengeteget ettünk!) kápia paprika, zeller,saláta.
Medvehagyma üvegben eltéve,avokádó jó előre megvásárolva, hogy szép lassan beérjen .
Még aszalt gyümölcslapok is vannak a dobozba téve, hogy bármikor meg lehessen kenni egy finom pikáns krémmel. Egy gyönyörű ananász, amit a gyümölcsök királyának nevezek. 
Egy megszívlelendő tanács, a banán , az ananász, és az avokádó jobb ha nem a hűtőben van, hanem a szobahőmérsékleten, nálunk is így van , csak a fénykép kedvéért tettem be a gyümölcsöket. 

Kinnt mínuszok repkednek.....,de a hűtőm mégis a nyers ételekkel van tele......
Közben szép lassan növekednek a csírák,lucerna, retek, brokkoli, napraforgó, és zsázsa. Kell még 4-5 nap mire ehető lesz......

És a  kincseim,még az elmúlt nyarat idézik:
  

Saját termésű mogyoró (kétfajta), szintén saját termésű dió, kesudió, mandula, kendermag.


Ezek a képek még tavaly októberben készültek, mostanáig vártak, hogy feltegyem őket. 

Már töröm is a fejem, mit is kellene készíteni legközelebb.

Talán egy torta lesz?

de....van még mák, chiamag is a teljesség igénye nélkül....