1 hétre akad itt a turmixhoz spenót, természetesen megmosva konyha készen,, hogy a mindennapos reggeli rohanásban éppen csak elővegyem a turmixgépbe téve a narancs, banán, alma társaságában egy teljes értékű egészséges , friss reggeliként szolgáljon. Az avokádónak is kell legalább 1 hét kell , hogy ehető legyen, de ha hamarabb szeretnéd megenni és azt akarod, hogy puhább legyen, akkor tedd más gyümölcsök mellé ,úgy majd elveszti a keménységét, megpuhul.
A salátákhoz káposzta ( az idén rengeteget ettünk!) kápia paprika, zeller,saláta.
Medvehagyma üvegben eltéve,avokádó jó előre megvásárolva, hogy szép lassan beérjen .
Még aszalt gyümölcslapok is vannak a dobozba téve, hogy bármikor meg lehessen kenni egy finom pikáns krémmel. Egy gyönyörű ananász, amit a gyümölcsök királyának nevezek.
Egy megszívlelendő tanács, a banán , az ananász, és az avokádó jobb ha nem a hűtőben van, hanem a szobahőmérsékleten, nálunk is így van , csak a fénykép kedvéért tettem be a gyümölcsöket.
Kinnt mínuszok repkednek.....,de a hűtőm mégis a nyers ételekkel van tele......
Közben szép lassan növekednek a csírák,lucerna, retek, brokkoli, napraforgó, és zsázsa. Kell még 4-5 nap mire ehető lesz......
És a kincseim,még az elmúlt nyarat idézik:
Saját termésű mogyoró (kétfajta), szintén saját termésű dió, kesudió, mandula, kendermag.
Ezek a képek még tavaly októberben készültek, mostanáig vártak, hogy feltegyem őket.
Már töröm is a fejem, mit is kellene készíteni legközelebb.
Talán egy torta lesz?
de....van még mák, chiamag is a teljesség igénye nélkül....