2010. november 28., vasárnap

Megjelent Joan van Rooijen : Napeledel c. könyve

Megjelent az élő ételek szakácskönyve, Joan van Rooijen NAPELEDEL c. könyve , második, bővitett kiadása.
" A könyv arról is szól, hogy az ÉLŐ ÉTELEK fogyasztása során erősödik energiaszintünk,életerőnk, és kalória számlálgatás és az úgynevezett jojóhatás nélkül  testsúlyunkat egyensúlyban tarthatjuk. A könyv bemutatja, hogy új életstílus kialakításával hogyan kerekedhetünk felül a betegségeinken.

A sütés-főzés nélküli ételkészítés hozzásegít, hogy megszeressük az ÉLŐ ÉTELEK természetes, ínycsilklandó ízét és illatát.
Hihetetlenül hangzik, de az ÉLŐ ÉTELEK konyhája alkalmas arra, hogy közismert hagyományos recepteket tiszta élő anyagokból is elkészíthessük. Például mandulából tejet, túrót, sajtot,tejszínhabot, gabonacsírából kenyeret, különféle zöldségekből az úgynevezett NAP-KEX-eket napon vagy az aszalógépben szárítva, tésztát gumós zöldségekből. stb."


Őszi tündöklés torta

egy szelet a tortából

Az "Öszi tündöklés" torta, "tejszínhabbal, aszalt gyümölccsel. 
 (Ezek a képek Joan nyersétel készítő tanfolyamán készültek. )



     Paszternák spagetti  iráni mártással.



. Az apróra vágott leveleskellel összekeverve.




Vöröskáposzta saláta leveles kellel,narancsos öntettel.Nagyon finom volt !!
Az igazi extraszűz kókuszolaj kókusz illatú !!!!!Nagyon-nagyon finom!

Ez itt pedig az egyik legjobb vanilia por.

Végre megkóstolhattam a quinoe-t! Igazi átmeneti étel. Könnyű, hasonló mint a köles.

NAGYÍTSD KI A KÉPET , ÉRDEMES !

Dél-Amerikából származik, keményítő tartalmú gyümölcsmag. Inkarizsnek, vagy az inkák gabonájának is nevezik. A gabonafélék közül a quinoanak legmagasabb a fehérje tartalma. Nagyon magas a vas- és a kalciumtartalma is,továbbá sok ( a kalcium felvételét megkönnyítő)ásványi anyagot tartalmaz.(-idéztem a könyvből.)

. Fűszerezve.

Kostolgatunk, figyelünk, mindíg jól érezzük magunkat!

Ez itt pedig a rágni való "zöld smoothi".

Ez volt a menü. Brokkoli torta,alma chutney,paszternák spagetti,quinoa,vöröskáposzta saláta,Nap-Keksz,és az egész harmóniában volt ízben,színben,illatban és az évszakkal.






Köszönjük Joan !

Az étel készítés előtt felejthetetlen jóga órát is tartott Joan.Ő nem csak a nyersételkészítésben jártas, hanem kitűnő joga oktató is !Pranajama volt,helyes légzés technikával.Nagyon jól esett! Köszönjük szépen !!



.