2013. november 26., kedd

Aszalt fűszerkeverék készül

Ennek a finom fűszerkeveréknek az alapját képezi az aszalt cukkini és a padlizsán, ezért is hagytam nagy szeletekben.




                         Lépésről-lépésre....., így készült el az aszalt fűszerkeverék .
                         A cukkinit  felszeleteltem és az aszalógép tálcára tettem.


                                       A padlizsánokat is ugyanúgy karikára vágtam.

                             A fokhagymákat is sikerült egész vékonyra szeletelni.


                       

Hozzá tettem a korábban aszalt paradicsomokból is.


                                            Kevés lila hagymát is aszaltam hozzá.........


 Néhány óra után  elkészült a fűszerkeverék. Kevés rozmaringot, bazsalikomot is kevertem hozzá.

A chili is kerülhet bele legközelebb!
Zöld levelű saláták ízesítéséhez is kiváló !




 Egy adag cukkini spagettivel ,kevés olívaolajjal ( vagy tökmagolajjal ), és pár csepp citromlével kevertem ..
Eldönthetetlen, melyik volt finomabb, spagettivel vagy  ....

a  "széles metélttel" ????( természetesen cukkiniból)


A cukkini nedvességétől hamar megpuhul a fűszerkeverék, ezért érdemes közvetlenül evés előtt összekeverni.


A sörélesztő nagyon illett hozzá!
De a darált dió is ! Akár együtt is !