2011. január 29., szombat

Miért igyuk a zöldturmixokat ?

ALAPJA: bio zöld levél( 40%) és érett gyümölcs(60%)

-nagyon tápláló
           -könnyű megemészteni(turmixolás közben a sejtek összetörnek)így a tápanyagok könnyen tudnak felszívódni, szó szerint már a szájban kezdődik
-magas rosttartalmúak
-a benne lévő klorofill nagyon hasonlít az emberi vér molekulájához
-ilyen formában nem eszünk ennyi zöldet
-normalizálja a B12 szintet
-megszünteti az édesség utáni sóvárgást

A ZÖLD LEVELEK NEM TARTOZNAK A ZÖLDSÉGEK KÖZÉ! Valóban igaz, hogy a keményítő tartalmú gyökérzöldséget nem célszerű együtt fogyasztani gyümölccsel, mert az ilyen kombináció gázosodást okoz a belekben.A zöld leveleket bármivel lehet párosítani. A zöld levelek kiváló FEHÉRJE FORRÁSOK ! A zöld levelekben rengeteg jó minőségű és elegendő fehérje van. A zöld levelek fehérjéi sohasem okoznak rákbetegséget ( összetett állati fehérjék) !A bennük lévő aminosavat könnyedén lebontja az emberi szervezet, és ha megfelelően váltogatjuk, akkor szervezetünk valamennyi számára szükséges fehérjéhez hozzájuthat.
Ma a hivatalosan ajánlott fehérjebevitelt túlbecsülik .  


 Turmixolás során megmaradnak bennük az élelmi rostok és a tápanyagok,centrifugálásnál a rost elvész. A rostok segítik az emésztést, és a kiválasztást. A turmixolásnál, mivel nem hőkezelt élelmiszerről van szó,megmarad a tápanyagok értéke, amelyek elősegítik a szervezet méregtelenítését,amelyek főzéssel nagy részben elvész,segítik a sejtek regenerálódását.
A zöld turmixok finomak és ízletesek ! A gyümölcs(60%)-zöldség(40%) arány miatt a gyümölcs édes íze dominál, ugyanakkor, ugyanakkor a zöld levél pikáns ízt kölcsönöz neki. Napi 1-1/2 l zöldturmix elfogyasztása elegendő tápanyaghoz juttatja a szervezetet és biztosítja a hasznos tápanyagok felszívódását.
Gyorsan és könnyedén elkészíthető. Mosogatással együtt 5 percnél nem tart tovább, egy kis üvegben magunkkal  is vihetjük. A zöld turmixokat a gyerekek is szeretik,de a nagyon kis gyerekeknél óvatosnak kell lenni,hogy elkerüljük az esetleges allergiás reakciókat.Amikor zöldturmixokat iszunk,csökkentjük az olajok és a só bevitelét.

Rengeteg variációja van ! Ahogy változnak az évszakok, úgy váltakoznak a zöldturmix alkotórészei is.









A BÚZAFŰLÉRŐL

(idézetek : Ann Wigmore :  Búzafű c. könyvéből )

" Az életerő és a természetes egészség hordozója. Ősi nyelvünk ÉLET -nek nevezi. A búzafű meghosszabbítja életünket, véd a KÖRNYEZETI ÁRTALMAK ellen, TISZTÍTJA a VÉRT. ÉTEL és egyben GYÓGYSZER egyben.
LÉTFONTOSSÁGÚ VITAMINOKAT, ÁSVÁNYI ANYAGOKAT, ENZIMEKET tartalmaz. "A" és "C" VITAMIN mennyisége sok ismert gyümölcs és kerti zöldség vitamintartalmát felül múlja.

Ezen kívül a BÚZAFŰLÉBEN épp megfelelő mennyiségű  "B"-komplex, és "E" vitamin van,valamint olyan ásványi mint a KALCIUM, a VAS, a NATRIUM , ráadásul olyan formában, ahogyan a szervezet könnyen tudja hasznosítani. Frissen préselt állapotban ENZIMENERGIÁT nyerünk, amely elősegíti az egészséges VÉRKERINGÉST , és FIATALÍTJA az ÖREGEDŐ SEJTEKET.

AZ EMBER ENZIMJEI IDŐS KORBAN LEGYENGŰLNEK KIMERÜLNEK. "
Dr.Ann Wigmore szerint ( a bostoni Hippokratesz Intézet alapítója volt) a búzafűlé fogyasztása olyan mintha egészséges VÉRT öntenének belénk. 

A búzafűlé: - 70%-ban KLOROFILLT
                  - 92 féle ásványi anyagot ( a 102-ből !)
                  - béta karotint
                  - B-,C-,E-,H- és K- vitamint
                  - 19 aminosavat
                  - és enzimeket tartamaz

A KLOROFILL:
-ugyan olyan fontos mint a napfény!
-nem létezhet élet klorofill nélkül!
-Nagyon hasonló az emberi vérben lévő haemoglobin molekulájához
-valamennyi szervünket pucolja és gyógyítja sőt el is tudja pusztítani a legtöbb kórokozó baktériumot és gombát, valamint daganatos sejteket.
-javítja a vérképet
-vasat juttat a testünkbe
-lúgosít
-tísztítja, szagtalanítja a beleket
-segíti a máj tisztulását
-megszünteti a testszagot
-erősíti és tisztítja a fogínyt
-enyhíti a torokgyulladást
-javítja a látást
-javítja a vérkeringést
-gyulladáscsökkentő

DR.Ann Wigmore fedezte fel a búzafűlé gyógyhatását, továbbá azt hogy hogyan termesszünk otthon búzafüvet.Búzafűprést talált fel, és neki köszönhetjük a turmixolt zöld levelek számos gyógyító jótéteményét.Népszerűsítette a biokertészkedést és a komposztálást.
ÉLŐ ÉTELEKNEK nevezte őket.                 
              


Minden reggel éhgyomorra ezt isszuk.

Ennyi az adagunk.

Hihetelenül erős illata van !!

Saját termesztés .

AZ ENZIMEKRŐL......


(idézetek  Dr.Edward Howell : Enzimtáplálkozás c. könyvéből )

" Enzimjeinkkel nem törödünk,pedig ezek a legértékesebb javaink,és örülnünk kellene a külső enzimek segítségének.
Ha csak az örökölt enzimjeinkre támaszkodunk, ELFOGYNAK , mint az örökölt pénz, ha nem teszünk hozzá magunk is. Amikor fiatalok vagyunk, a belsőleg magunk termelte enzimek SEJTMEGÚJÍTÓ hatásának köszönhetően szépek vagyunk , üdék és energikusak.
Enzimjeink támogatják a gyors növekedést és többnyire segítenek kivédeni a súlyos betegségeket is.
A NYERSÉTEL fogyasztásakor a szervezet kevesebb enzimet választ ki, mint a FŐTT ÉTEL fogyasztásakor. A MAGAS HŐMÉRSÉKLET , többek között a FŐZÉS tönkreteszi a természetes ételekben az ENZIMEKET .

AZ EMBER ENZIMJEI IDŐS KORBAN LEGYENGÜLNEK KIMERÜLNEK ."