2011. március 20., vasárnap

"Sacher" torta földicseresznyével




Az ötletet valamelyik külföldi blogban találtam, már régóta szerettem volna elkészíteni. Kíváló alkalom nyílt ma erre, amikor is születésnapi meglepetésként elkészítettem.

A hozzávalók:

                                                - 3-4 csésze .paradió, kesudió, vagy mandula beáztatva ( keverve is lehet)
  - 2/3 csésze kakaó
-2 csésze datolya
-agavé
- só
    
    -aszalt sárgabarack
                -homoktövis mag örlemény  

         

Íme a földicseresznyék már kibontva.


Első látásra a földicseresznye aranyszínű koktélparadicsomnak tűnik.Közeli rokona a paradicsomnak.Trópusokon évelő,de fagyérzékenysége miatt nálunk is megterem,melg-, víz-, és tápanyagigényes növény.Méteresre növő hajtásain szőrös leveleket nevel, halványsárga virágai a levelek hónaljában fejlődnek.Nemcsak díszes, hanem finom a termése.Felfújt, világosbarna, pergamenszerű burokban lapulnak a cseresznyeméretű aranysárga bogyók.
Vigyázat ! Nem szabad összetéveszteni a lampionvirággal,mert az mérgező !!( Annak piros a virága.) Édeskésen savanyú , leginkább az ananász,a szamóca íze keveredik. Nekem a kivire is hasonlított.