2011. április 15., péntek

Kendermagvaj

Még turmixolás előtt, így néz ki a hántolt kendermag.

Pillanatok alatt elkészítheted magadnak Te is ezt a "vajat", amit kendermagból készítettem egy kevés víz, só, petrezselyem hozzáadásával a turmixgépben, és ha van otthon aszalt Napkeksz is , na meg sok-sok friss csíra, paradicsom, paprika,retek.....,akkor már is fogyasztható ez a finomság.

A kendermag tartalmazza az emberi szervezet számára szükséges nélkülözhetetelen esszenciális aminosavakat,melyeket mi nem tudunk előállítani. Omega 3 tartalma miatt az érfalak természetes védelmezője.
Hazánkban az alacsony mértékű halfogyasztás is hozzájárul ahhoz,hogy ezt a fontos zsírsavat valahogy pótoljuk.A kendermag erre is alternatívát jelent.

Gyógyhatása:
-beállíthatjuk vele az ideális testsúlyunkat,igazi kincs a fogyokúrázóknak, mert a gyomor falát különleges    
  olajréteggel vonja be
-csökkenti a vérnyomást
-immunerősítő
-az agyműködést serkenti
-jó a szívritmuszavar esetén
-csökkenti a koleszterinszintet
-fokozza a zsíranyagcserét
-rostjai segítik az egészséges bélműködést
-késleleteti a szervezetünk öregedését
-savtúltengés esetén hatásos
-kedvezően hat a vércukorszintre
-erősíti a látásunkat
-kitűnő Ka,Mg,foszfor,kén,,vas,cink forrás
-8 féle esszenciális zsírsavat tartalmaz
-könnyen emészthető fehérje ,ideális azok számára akik nem bírják a szóját
-EPA,DHA,GLA -zsírsavakat tartalmaz
- a kendermegolaj ideális arányban tartalmazza az Omega 3-és Omega 6 esszenciális zsírsavakat, a           hiányállapotok megszüntetésére is alkalmas
-hatékony vastagbéltisztító