2010. október 3., vasárnap

Nyers spagetti, öntettel,spenót salátával, pizzás Napkekszel , lucernacsírával.


Ezt a finom ebédet Joan készítette! Micsoda ízek ! Micsoda színek !
 A menü  :  cukkinispagetti, spenótsaláta, "Napkex", lucernacsíra. 
 Nála láttam először hogyan is készül a "Napkex"- (ami az Ő nevéhez fűződik), vagyis más nevén a kenyeret helyettesítő krékereket, amelyek aszalással készülnek.
.

Nyersétel készítés Joannál 2010.áprilisában.

Nagyon vártam már a találkozást....., egy izgalmas új világ tárult elém.
Joan van Rooijen a "Napeledel" könyv szerzője.


Avokádókrém kesudióval medvehagymával

Nem hagyhatom ki ezt a nagyon finom krémet , amit tavasszal készítettem. Tavaszt  idéző, kellemes ízű . Avokádó kesudióval , medvehagymával ízestve. Sajnos nem lehet egész évben kapni, de amikor végre hozzájutok, akkor nem tudom megunni.



Egy kis üvegben olivaolajban eltéve tettem el. A medvehagymát elötte összeaprítottam

A csodálatos zöld turmix.

 A búzafűlé után következik a zöldturmix, amit nagyon változatosan lehet elkészíten.
Végy sok zöld friss , lehetőleg bio, nagy zöld levelű zöldséget, és turmixold össze idény gyümölccsel ,és kevés természetes édesítővel és annyi vízzel amilyen sűrűre szeretnéd . Én általában datolyát, mézet, agavét, steaviát, rizsszirupot használok. De ezek nélkül is nagyon finom.
Akár magaddal is viheted egy flakonban.


Ezt nem lehet megunni.....!!!

Minden nap reggel , első a frissen préselt búzafűlé!

Április óta isszuk a búzafűlevet,  amit frissen préselünk minden reggel, a férjem szokott segíteni, 
evvel a búzafűpréssel préseli ki a búzafűből a levet.


Amíg Ő a búzafűlét készíti, addig én a zöldturmixot turmixolom és üvegekbe teszem, mert magunkkal visszük nap mint nap  a munkahelyünkre.

Az első nyerstortám!

Az első nyerstortámat ez év áprilisában készítettem a férjem szülinapjára , Joan könyvéből az " őszi tündöklést választottam. Sem aszalógépem, sem nagy teljesítményű turmixgépem nem volt...,csak egy egyszerű aprítógépem amivel a magokat lehetett aprítani ( egy kicsi kézi Bosch ) ééés ....nagyon nagy kedv, ahhoz, hogy megismerjem a nyersételkészítés rejtelmeit....





Nem véletlen találkozás!

A nyersételek fogyasztása eddig sem állt távol tőlem, hiszen naponta ettem .
Victoria Boutenko : A nyers étel csodája cimű könyvének elolvasása után, a neten keresgélve bukkantam rá Joan van Rooijenre.
Mielőbb szerettem volna a könyvét megszerezni a "Napeledel"-t .
                Egy kora tavaszi reggelen a biopiacon sétálva egyszer csak ott állt előttem  teljes életnagyságban Joan.
Abban a pillanatban tudtam, és nagyon örültem, hogy ez nem véletlen!
Sikerült a könyvét is megvennem, és jelentkeztem a  nyersételkészítő tanfolyamára 2010.áprilisában .