2010. október 31., vasárnap

Karfiol saláta

A recept:

A rózsáira szedett karfiolt apróra vágott kápiapaprikával összekeverem, majd a következő szósszalt öntjük le:
- 2 csésze kesudió joghurt ( 5 ó-án keresztül érlelt)
-1/2 csésze élesztő pehely
-1 e.k.kurkuma
-1 e.k. curry
-1 csésze  friss aprított koriander
-1 t.k. só 
Hűtőbe teszük tálalásig, hogy az ízek jól  összeérlelődjenek. a tetejét madársalátával díszítette Joan a nyersételkészítő tanfolyamán.

"Bambu saté " -és indonéz salátaöntetes barnarizs

Igazi  "átmeneti étel" a nyers koszt és a főtt étel között. A főtt barnarizst apróra vágott kápiapaprikával, sárgarépával, petrezselyemmel összekeverjük, majd szezámolajjal és tamarival ízesítjük. ( A felvétel Joan van Rooijen nyersételkészítő tanfolyamán készült .)

Sütőtökös-savanyúkáposztás torta



A recept:
- a torta alapot örölt szezámmaggal meghintem ( ez a "zsemlemorzsa")
- majd robotgépben összekeverem a következőket: 2 csésze beáztatott dió, 1 csésze pácolt spenót,1 e.k.
  misó,vagy só. Ez lesz a legalsó réteg.

a második réteg:
-1/2 csésze sütőtök, 2 csésze spenót, 2 e.k. kókuszolaj,1 e.k.curry,2 e.k. koriander összeaprítva,1 e.k.tamari,1 k.k. só.

a harmadik réteg:
-4 ó-án pácolt(olajban és tamariban ) mángold
Ezt lerakjuk ,szépen elrndezva a leveleket.

a negyedik réteg:
-robotgépben összekeverjük a következőket: 1 csésze kesudió,3 e.k. kókuszolaj, 2 csésze savanyú káposzta, 3 e.k.kókuszolaj, 2 e.k.koriander, 1 t.k. fűszerpaprika, 1 e.k.méz, kevés citromlé,chili ízlés szerint,
1/2 t.k. só.

ötödik réteg:
- 1 réteg pácolt spenót ( olajban és tamarinban)

A tetejére kerül a "sajtréteg":
- 2 csésze dió
-2 e.k.élesztőpehely
-1/4 kanál só
-pici víz

A hozzávalókat robotgépben simára keverjük,majd szépen elsimítjuk.Tálalásig a hűtőbe tesszük. 

Áfonyatortát készítettünk Joan tanfolyamán

.
 A recept:

  a tortaalap:                   - 1 csésze kesudió ( v. mandula)
                                      - 2 csésze kókuszreszelék
                                      - 2 e.k. agavé ( v.méz)
                                      - 1 e.k.lucuma
                                      - 1-2 e.k. víz

a töltelék:                        - 1 1/2csésze aszalt  vörös  áfonya
                                      -1/2  csésze kókuszdió
                                      - 1/2 csésze kókuszzsír
                                      - 4 e.k. méz
                                      -1 t.k. citromlé
a tejszínhab : ( aképen nem látható)
                                      - 1 csomag kesudió
                                      - 1/2 csésze víz
                                      - 1-2 e.k. méz
                                      - kevés kókuszolaj 
A hozzávalókat robotgépben jól összekeverjük, a tortát hűtőbe tesszük, a "tejszínhabot" nyomózsákba tesszük, majd tálalás előtt díszítjük  a tortát .

Ezt a tortát Joan készítette, a kép is ott készült a tanfolyamon.