2012. augusztus 19., vasárnap

Hajdinás lepény

Russell James  a nyersételek  séf receptje alapján készítettem el ezt a hajdinás kenyeret.

A hozzávalókat előre kikészítettem.

3 csésze 1 napig csíráztatott hajdina, 1 csésze őrölt arany lenmag,1 nagy fej hagyma aprítva, 1/2 csésze petrezselyem aprítva, 3 e.k. citromlé, 3 csésze alma aprítva,3 csésze cukkini aprítva, 3 csésze aszalt paradicsom (oliva olajban tettem el,ezért csak 1/4 csészényi olajat tettem még hozzá!) , 2 e.k. só. ,2 db puha , érett avokadó.

Itt jól látható az 1 napig csíráztatott hajdina.




A hozzávalókat jól eldolgoztam az aprítóban.

Fantasztikus ahogy az őrölt lenmag segítségével egy jó állagú masszává áll össze .


És lehet is szétteríteni az aszalógép tapadás mentes lapjaira.



6 tálcányi lett.



12 órányi aszalás után ilyen lett.





Ollóval jól szeletelhető, hajlékony kenyér lett.

És most már csak a fantáziádtól függ, hogy mivel is kenheted, töltheted meg.....