2011. június 14., kedd
Avokádós- kapros salátaöntet fasírttal
Ezt a fotót azért tettem közzé, mert jó ötlet, hogy délben a tökfőzelékkel, este pedig egy salátával ettem a fasírtot.
Jól látszik, az aszalás nyoma. Kívülről egyfajta kéreg képződik,de belül puha lett a fasírt.
Tökfőzelék fasírttal
Egy kis darab tökből készítettem el a tökfőzelék nyers változatát.
A tök felét a kesudióval,kevés vízzel,sóval,egy kevés újhagymával,citromlevével turmixoltam,majd hozzáadtam a megmaradt tököt lereszelve .Kaporral ízesítettem.
A fasírt összetevője:
-répa,cukkini,aszalt hagyma,zabpehely,napraforgómag,tökmag,só,bors,majoranna,petrezselyem magokat,az aszalt hagymát és a zabpelyhet beáztattam,aprítógéppel összekevertem,majd az aszalógépbe tettem 2ó-ra.
A korábban üvegekben eltett pácolt,aszalt lilahagyma most a "dinsztelt"hagyma ízét kölcsönözte.
Címkék:
Tökfőzelék fasírttal
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)