2011. június 14., kedd

Avokádós- kapros salátaöntet fasírttal


Ezt a fotót azért tettem közzé, mert jó ötlet, hogy délben a tökfőzelékkel, este pedig egy salátával ettem a fasírtot.
Jól látszik, az aszalás nyoma. Kívülről egyfajta kéreg képződik,de belül puha lett a fasírt.


Tökfőzelék fasírttal

















Egy kis darab tökből készítettem el a tökfőzelék nyers változatát.
A tök felét a kesudióval,kevés vízzel,sóval,egy kevés újhagymával,citromlevével turmixoltam,majd hozzáadtam a megmaradt tököt lereszelve .Kaporral ízesítettem.

A fasírt összetevője:
-répa,cukkini,aszalt hagyma,zabpehely,napraforgómag,tökmag,só,bors,majoranna,petrezselyem magokat,az aszalt hagymát és a zabpelyhet beáztattam,aprítógéppel összekevertem,majd az aszalógépbe tettem 2ó-ra.
A korábban üvegekben eltett pácolt,aszalt lilahagyma most a "dinsztelt"hagyma ízét kölcsönözte.

Ja,igen.....,ez "tök jóó"!!!