2012. március 8., csütörtök

Céklapüré, leveleskel salátával, magtejföllel




A leveleskelhez répát és céklát adtam, majd citromlével (1 e.k.), mézzel (1e.k.), curryvel (1 t.k.), öröltköménnyel (1t.k.), gyömbérrel, szójaszósszal ( 1e.k.), sóval( 1k.k.) szezámolaj (1 e.k.) kevertem össze.
Micsoda színek ......!!!!!
  

Ezután a céklapürét készítettem el.
1-1 arányban turmixoltam a céklát és a paszternákot, melyhez 1/2 csészényi kesudiót, 1 e.k. citromlevet, curryt( 1/2 t.k.) , örölt köményt(1/2 t.k), 1 e.k. misót és sót adtam. Mindent a Vitamixben turmixoltam kevés vízzel. Formába téve tálaltam. Finom, pürés állagú lett, de mégis tartása volt ,éppen úgy ahogyan a képen látszik.


Közben egy gyönyörű tulipánt is kaptam......



A tálalás: néhány szelet avaokádóval és lenmagos Napkexel, lucernacsírával.



Hmmmm.......,finooom.....!!!

És majdnem elfelejtettem a magtejfőlt!
De már itt is van a saláta tetejére!

Kesudió, pár csepp citromlé, kevés só...., turmixolás, és készen is van a magtejföl. Ha van elég idő, jó ha langyos helyen állni hagyjuk, hogy érlelődjön.
Külön-külön is laktató ételek, próbáljátok ki Ti is !