2012. december 10., hétfő

Beigli


                                              Így néz ki a "nyers" beigli közelről.


És a beigli készítés folyamata......


2 banán és 4 nagy alma turmixolás után az aszalógép  tapadás mentes lapján  kikenve.


20-24 órányi aszalás után itt van a gyümölcslap amit  majd meg lehet tölteni.

Milyen csodálatos !

Rugalmas, tölthető mákkal, dióval, kókusszal.....



Sütés nélkül!

1-2 napot jó ha  állni hagyjuk fóiába tekerve, mert akkor ilyen lesz, mint a képen .

Szépen lehet szeletelni, jól látható benne a mazsola is....

És a töltelék : 15 dkg dió vízben áztatva ( egy éjszakán át), 5 dkg mazsola ( vagy datolya) vízben áztatva 2 ó-án keresztül, majd 2 e.k. mézzel aprítógépben össze dolgozzuk addig amíg egy jól kenhető masszát kapunk.


Ne felejtsetek el csipetnyi sót is beletenni a töltelékbe,ezt nég drága jó nagymamámtól tanultam, mert kiemeli az édes ízt! De csak mértékkel !  

Mielőtt feltekerjük a beiglit, szétterítjük a tölteléket egyenletesen a gyümölcslapon., majd ügyelve arra, nehogy "levegős" legyen feltekerjük szorosan. 



Jó, ha 1-2 nappal a fogyasztás előtt elkészítjük, így  összeérnek az ízek, könnyen szeletelhető lesz!