2012. szeptember 30., vasárnap

Hagymás kréker


A hagymás kréker hozzávalói 1 tálcához .

1 csésze őrölt lenmag, 1 csésze egész lenmag, 2/3 csésze őrölt napraforgómag, 1/2 t.k. só, 1  fokhagyma, 2 e.k. darált vöröshagyma, 11/3 csésze víz. Az összetevőket a turmixgépben megőröltem ( Vitamix), majd egy nagy tálban a vízzel összekevertem,ezután az aszalógép tapadásmentes lapjaira kentem.


15 órányi aszalás után.....



Sütőpapírt tettem a szeletek közé.

Hűtőbe téve, fedeles dobozban tárolva hetekig tárolható, én  2 hétre szoktam előre elkészíteni.
A fokhagyma és a hagyma ellenére, nincs erős hagyma íze.



Az állaga jól látható, puha kenyérállagú. Kiváló szendvics alap, kenyérpotló.