2010. október 25., hétfő

Brokkolitorta kesudiós sajtkrémmel

A zöldségtortát  Joan van Rooijen készítette.
Recept : a "Napeledel" c. könyvből,
Tészta alap:
                 -2 csésze mogyoró
                 -1/4 csésze összevágott aszalt paprika (kápia)
                 -2 e.k. koriander vagy petrezselyem
                 -1/4 t.k.cayanne bors
                 -1 e.k.nyers miso vagy 1/2 t.k.só
                 A hozzávalókat a robotgépben tészta állagúra összedolgozzuk 1 e.k. vízzel. A keveréket a
                  tortaalapra nyomkodjuk.
1.réteg:
                -1 avokádó
                -1 t.k.citromlé
                Az avokádót a citromlével villával nyomkodjuk szét, majd terítsük szét a "tésztán".
2.réteg:
                -2 csésze rózsáira bontott brokkoli
                -1 e.k.olivaolaj
                -1 t.k.citromlé
                -1 e.k. nama shoyu
                A brokkolit pácoljuk az olaj, a citromlé és a nama shoyu  keverékében 12 ó-án keresztül. A pácolt
                brokkolit és az avokádót dolgozzuk össze krémes állagúra a robotgépben. A brokkoli krémet
                terítsük szét az első réteg tetején.
3.réteg:
                Kesudiós sajtkrém:  - 1 csésze kesudió
                                                - 2  e.k. élesztőpehely
                                                -1-2 t.k. citromlé
                                                A hozzávalókat robotgépben sima állagúra keverjük
A torta tetejét apróra vágott petrezselyemmel és édes fűszerpaprikával szórjuk meg.
Tálalásig a zöldségtortát tegyük a hűtőbe hogy jobban össze érjenek az ízek.
                                                                                                                     
                                                                           
                                                                    
Szépen látszódnak a rétegek

Kelkáposztachips


A recept:
- 10 csésze erek nélküli kelkáposztalevél ( amit chips formára felvágunk)
- készítünk egy marinádot, amit sűrű palacsintatészta állagúra turmixolunk( ebben        hagyjuk 2 órán keresztül a chipseket, hogy jól átitatódjanak)
( 2 csésze kesudió, 3 e.k. citromlé, 8 e.k. sörélesztőpehely, 3 e.k. édes fűszerpaprika. 11/2 t.k. só)


12-14 órai aszalás után ilyen ropogós lesz.