2011. január 27., csütörtök

Leveleskelből készült "Napkeksz" (kréker)

Szintén hajdinacsíra és lenmag az alapja ennek a Napkeksznek. Mivel sok leveleskel volt itthon, ezért készítettem el ezt a finomságot. Még tettem hozzá sót, aszalt kápiapaprikát ( ez az egyik nagy kedvencem ,olivaolajban, kevés fokhagymával,gyömbérrel eltéve üvegekbe),szintén kevés póréhagymát( elhagyható).
Mielőtt aszalod ,kóstold meg, mert ugyan olyan lesz az íze is később.Ezért a sózásra nagyon kell ügyelni.
Finom lett,és enyhén érezni a leveleskel ízét is.

Fahéjas csigák


A banánkenyérrel együtt aszalódtak a fahéjas csigák is, és az egész házban mennyei illatok terjengtek.
Műzliszeleteket szerettem volna készíteni,de most mégis nem a hagyományos formáját választottam, hanem az ujjnyi vastag műzli csíkokat feltekertem.
a tartalma:
csíráztatott hajdina, lenmag, aszalt szilva,mazsola,datolya,fahéj,dió, kevés kakaó,kókuszreszelék.Nem tettem bele mézet, mert a datolyától elég édes lett,de egy kevés sót igen. 

"Banánkenyér"



 Nagyon egyszerűen készült, a banánokat kevés vízzel turmixoltam, majd szétterítettem az aszalógép teflexjén.Néhány óra múlva ,egy  puha , illatos, enyhén édes ízű lepényhez hasonló állagú "banánkenyér" lett.



Papaya saláta



Elkészült,és nagyon finom lett!

Ezek a magok amit kivettem a belsejéből. Lehet, megaszalom, mert fűszerként is lehet használni.

és a recept:
-nagyon vékony szeletekre vágtam,só,bors,citomlé,én apróra vágott aszalt kápia paprikát, mandulaforgácsot tettem bele.




Eredetileg egy ilyen mozsárban készül ,hogy au ízek jól összeérjenek. Nekem egy kis méretű van, de be fogok szerezni egy nagyobbat is.A saláta tetején vékony csíkokra vágott aszalt padlizsán van.