és a recept:
2 csésze 12 ó-ra beáztatott dió,1 csésze beáztatott datolya az alapja.
Majd aszalt sárgabarack vékony rétegben, erre tettem a csoki krémet, ami 4 banánból, 2 avokádóból, 2 e.k. kókuszzsírból, 4 e.k. mézből, 4 e.k. biokakaóporból, és 4 e.k. utifűmaghéjból állt. Frissen őrölt biokakaót szórtam a tetejére.
A díszítés pedig vékony szeletekre vágott karambolából és áfonyából készült....,és egy kis orchidea is került a tetejére.
És néhány kép a karamboláról ( más nevén csillaggyümölcsről)
Az íze kissé jellegtelen, de a színe és a formája miatt használjuk.
A gyümölcsben kimagasló mennyiségben lehet Káliumot és C vitamint találni, kevés vasat és cinket is tartalmaz.
Inkább látványos, mint finom gyümölcs. A sóskafélék családjához tartozik, ezért az íze is kissé fanyar, savanykás, egy kicsit a körtére és a birsalmára hasonlít az íze. Kb. 10 m. magas fán terem, rózsaszín virágai vannak, a termés csomókban keletkezik. Dél-Kelet Ázsiából származik.
Virágzik a karambola fa.
Ilyen gyönyörű a virága.