2012. december 26., szerda

Kelkáposzta chips, mákos beigli és zserbó

A sláger, amiből rengeteget készítettem a kelkáposzta chips, ami Joan van Rooijen től származik, megtalálhatjátok a Napeledel c. könyvében.

A  finom "sajtos" ízt a kesudió,sörélesztő,víz ,őrölt piros fűszerpaprika, só,és a kevés citromlé adta.


A titok pedig az, hogy hagyni kell 4 órán keresztül  marinálódni  ebben a sűrű öntetben, majd 15 órán keresztül aszaltam.

Igazi vendégváró!


ó
Ez már csak emlék, mert elfogyott....

Az előbbi bejegyzésembe elfelejtettem a mákos beiglit feltenni, úgy hogy most pótolom.

Érdemes volt  nyers beiglit készíteni ! A mákos töltelékbe datolyát, kevés mazsolát és aszalt szilvát is tettem, mivel a mák elég száraz, ezért ezt meg is hálálta a süti....Jó , ha egy -két napig állni hagyjuk, akkor ilyen szépen szeletelhető lesz.


Hamarosan újra el fogom készíteni!
És persze egy újabb adag zserbó , 4 rétegű.




Itt is jó ha néhány napig állni hagyjuk a hűtőben mielőtt felvágjuk. 
                                                                                 




Már örökös szereplői lesznek az ünnepnapoknak!