2014. március 19., szerda

Hijiki saláta


Ez itt a hijiki, vagyis szárított tengeri moszat. Legalább 30 perccel vízben kell áztatni étkezés előtt.



Valójában sötétbarna a színe, csak szárításkor feketedik meg. Állaga így drótszerű lesz.


Kifejezetten "tenger íze" van, fehérjében , calciumban és vasban nagyon gazdag!


Most áztassuk be vízbe egy fél órára.


Mindíg csak annyit amennyit egy alkalommal el tudunk fogyasztani !


Lecsepegtetve így néz ki, látható a sötétbarna színe.


Közben elkészítettem a saláta többi részét amihez majd hozzá fogom tenni a hijikit.

Lucernacsíra, reszelt répa uborka, káposzta, lila- és póréhagyma karika , középen a hijiki. 

A hijikit vágódeszkán apróra vágtam az  áztatás után...., jellegzetes tenger íze és illata van.


Később még tettem hozzá, mert kevés lett!

Saláta leveleket felaprítottam, majd az egészet összekevertem.

Gyömbéres, szójaszószos, agavés, szezámolajos, citromos öntet készült hozzá a turmixgépben.

Nagyon finom ízű saláta lett!