2012. február 3., péntek

Életkép a hűtőszekrényemből....

1 hétre akad itt a turmixhoz spenót, természetesen megmosva konyha készen,, hogy a  mindennapos reggeli rohanásban éppen csak elővegyem a turmixgépbe téve a narancs, banán, alma társaságában egy teljes értékű egészséges , friss reggeliként szolgáljon. Az avokádónak is kell legalább 1 hét  kell , hogy ehető legyen, de ha hamarabb szeretnéd megenni és azt akarod, hogy puhább legyen, akkor tedd más gyümölcsök mellé ,úgy majd elveszti a keménységét,  megpuhul.  


A salátákhoz káposzta ( az idén rengeteget ettünk!) kápia paprika, zeller,saláta.
Medvehagyma üvegben eltéve,avokádó jó előre megvásárolva, hogy szép lassan beérjen .
Még aszalt gyümölcslapok is vannak a dobozba téve, hogy bármikor meg lehessen kenni egy finom pikáns krémmel. Egy gyönyörű ananász, amit a gyümölcsök királyának nevezek. 
Egy megszívlelendő tanács, a banán , az ananász, és az avokádó jobb ha nem a hűtőben van, hanem a szobahőmérsékleten, nálunk is így van , csak a fénykép kedvéért tettem be a gyümölcsöket. 

Kinnt mínuszok repkednek.....,de a hűtőm mégis a nyers ételekkel van tele......
Közben szép lassan növekednek a csírák,lucerna, retek, brokkoli, napraforgó, és zsázsa. Kell még 4-5 nap mire ehető lesz......

És a  kincseim,még az elmúlt nyarat idézik:
  

Saját termésű mogyoró (kétfajta), szintén saját termésű dió, kesudió, mandula, kendermag.


Ezek a képek még tavaly októberben készültek, mostanáig vártak, hogy feltegyem őket. 

Már töröm is a fejem, mit is kellene készíteni legközelebb.

Talán egy torta lesz?

de....van még mák, chiamag is a teljesség igénye nélkül....
7 megjegyzés:

Szamóca írta...

Nagyon szép, színes és ínycsiklandozó a hűtőd. ;-)
Viszont nagyon meglepődtem, hogy a gyümölcsöket is hűtőben tartod. Nekem mindig a spejzban, vagy a konyhapulton vannak, de az is előfordult már, hogy egy láda banánt a könyvespolcunk alsó polcán tároltam. Valahogy szobahőmérsékleten finomabbak, jobban érnek és a banánnak olyan fura íze lesz a hűtő után, nem?

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Drága Szamóca, bevallom a fénykép kedvéért tettem a hűtőbe a banánt és még az ananászt is,azért, hogy kedvet kapjon bárki.Winkler Nóri kérdezte,miután feltett egy hűtőszekrényes képet tele gyümölcsökkel zöldséggel, hogy kinek van még ahhoz hasonló.Így került az én hűtőm fel a blogbejegyzésbe,de utólag be is fogom írni a blogba azt, hogy a banán nálunk is az asztalon van a konyhában,de van a mélyhűtőben is.Próbáld ki milyen a fagyott banánból a Vitamixben egy finom krémet, fagyit készíteni. Köszönöm hogy írtál,szeretettel üdvözöllek, Erika.

Névtelen írta...

kedves erika, hat ez istenien nez ki, te egyedul elsz, vagy a tarsad is rauw, mert azert nalam a ferjem /65 ev/ bizony csak 2/3ig engedi a jegszekrenyt nekem. nagyon izletes remelem masnak is tetszik tedd fel a fc-ra is varom a tobbi receptet es koszonom a gr-t /oma/judit

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Kedves Judit,33 éves házasok vagyunk a férjemmel együt.Van egy 8 hónapos gyönyörű kislány unokánk is.Szerencsémre a páromat is érdekli a nyersétkezés.Együtt tanultunk Joan van Rooijennél.Segít a Napkexek és a torták elkészítésénél, együtt járunk a piacra is vásárolni.Több mint 2 éve issza a zölturmixot, eszi a salátákat,az "átmeneti" ételeket,mert érzi a különbséget a főtt és a nyersételek között. Semmit sem erőltetek az étkezésben van főtt étel is,de nálunk már az élő ételek javára dőlt el ez a kérdés. Ezen az éghajlaton nehezebb áttérni a 100%-os nyersétrendre hiszen a hideg miatt jól esik a meleg is.Nem vagyunk 100% nyersevők,ahogy írtam a bemutatkozásban magamról, de ezen az úton haladok tovább,ezt osztom meg a blogbejegyzéseimben is. Örülök, hogy tetszik!Sokat köszönhetek Joan van Rooijennek akitől mindezt tanultam,Ő holland származású nyers-vegán étrenden él több mint 14 éve, és dolgozott nyersétteremben Amszterdamban is, most itt él Magyarországon. Ugye milyen érdekes? Te éppen abban az országban élsz...Nincs véletlen...Most elköszönök,mert megyek alkotni a konyhába.Szeretettel ölel, Erika.

Névtelen írta...

szoval az alkotas gyonyoru es gratulalok a mennyed szuletesnapja alkalmaval, es az unoka is csodalatos. judit

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Kedves Judit,köszönöm,szép vasárnapot kívánok ,szeretettel Erika.

Szamóca írta...

Ja, így már értem. Tényleg nagyon jó kép lett a sok finom, friss finomsággal.
Már sokszor hallottam erről a banánfagyiról, de még nem próbáltam. Valahogy sosem jut el a banán a mélyhűtőig, annyira szeretem, hogy mindig felfalom frissen. :-)