2011. július 7., csütörtök

Meggy....! meggy.....! tengernyi meggy.......!





a harctér.........


1-2 hete még Móni küzdött a meggyel, most rajtam a sor...
Több mimt 20 kg-nyi meggyel harcolok, drága nászomnak, Jenőnek köszönöm ezúton is, ugyanis Tőle kaptuk. Remekül el vagyok foglalva...... Válogatom, mosom, aszalótálcára teszem, és éjjel nappal zümmög az aszaló.


A hűtőben még volt mandulatejem, és a magozás közben megmaradt meggylével összekevertem.





Ilyen szép színű lett...és.....






ééés....,hmmm...., de nagyon finom lett ez a hideg, selymesen krémes "meggyes joghurt".
Ha citromot tettem volna bele, akkor savanykás íze lett volna, de most így ittam meg. Csodáás!! 
És még egy érdekesség, ezt a fotót két kezes volt, az egyik kezemben a fényképezőgép, a másikkal töltöttem az üvegből az italt.

Ilyen rekkenő 38 fokos  hőségben, mint amilyen ma is volt, érdemes kihasználni a nap energiáját!
Kitettem a meggyel megrakott tálcákat kb. 8 óra hosszat a tűző napra,ez volt az előaszalás, utána pedig az aszalógépbe .   






Elkészült,üvegekbe került.


Így sokáig eltartható, és várja a sorsát mikor kerül egy műzlibe, vagy egy tortába . 
A több mint 20 kg-nyi meggyből 3 kg aszalt meggy lett.

4 megjegyzés:

Szilágyi Csilla írta...

Eri, ez igen, megéri a küzdelmet:D nagyon szép a mandulatejes változat. puszi Csilla

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Köszönöm, Neked félretettem egy kis kostolót!

Sütő Mónika írta...

Igen én is azt akartam írni, hogy megéri! Télen annyira jó lesz nekünk, hogy ilyen szorgos kis hangyák voltunk:-)

Szilágyi Csilla írta...

No, meg is érkezett a kostolóm, amit ezúton is nagyon köszönök, Erikának. Nagyon finom ital, az illata is nagyon kellemes, jól kiérződik belőle a sok sok meggy és a mandula ajánlom mindenkinek az elkészítését!!!