a harctér.........
1-2 hete még Móni küzdött a meggyel, most rajtam a sor...
Több mimt 20 kg-nyi meggyel harcolok, drága nászomnak, Jenőnek köszönöm ezúton is, ugyanis Tőle kaptuk. Remekül el vagyok foglalva...... Válogatom, mosom, aszalótálcára teszem, és éjjel nappal zümmög az aszaló.
A hűtőben még volt mandulatejem, és a magozás közben megmaradt meggylével összekevertem.
Ilyen szép színű lett...és.....
ééés....,hmmm...., de nagyon finom lett ez a hideg, selymesen krémes "meggyes joghurt".
Ha citromot tettem volna bele, akkor savanykás íze lett volna, de most így ittam meg. Csodáás!!
És még egy érdekesség, ezt a fotót két kezes volt, az egyik kezemben a fényképezőgép, a másikkal töltöttem az üvegből az italt.
Ilyen rekkenő 38 fokos hőségben, mint amilyen ma is volt, érdemes kihasználni a nap energiáját!
Kitettem a meggyel megrakott tálcákat kb. 8 óra hosszat a tűző napra,ez volt az előaszalás, utána pedig az aszalógépbe .
Elkészült,üvegekbe került.
Így sokáig eltartható, és várja a sorsát mikor kerül egy műzlibe, vagy egy tortába .
A több mint 20 kg-nyi meggyből 3 kg aszalt meggy lett.
4 megjegyzés:
Eri, ez igen, megéri a küzdelmet:D nagyon szép a mandulatejes változat. puszi Csilla
Köszönöm, Neked félretettem egy kis kostolót!
Igen én is azt akartam írni, hogy megéri! Télen annyira jó lesz nekünk, hogy ilyen szorgos kis hangyák voltunk:-)
No, meg is érkezett a kostolóm, amit ezúton is nagyon köszönök, Erikának. Nagyon finom ital, az illata is nagyon kellemes, jól kiérződik belőle a sok sok meggy és a mandula ajánlom mindenkinek az elkészítését!!!
Megjegyzés küldése