2011. február 5., szombat

Nyers kakaó

.

Ez itt a kakaófa csodaszép virága. (Wikipédia)
A legutóbbi nyersétel készítésekor megkóstolhattam az igazi nyers kakaót, ez késztetett arra, hogy én is közelebbről megismerjem az igazi nyers kakaót. 



                     



A még éretlen kakaó bab.(Wikipédia)

Az  érett termés.(Wikipédia)



A kettévágott kakaóbab.(Wikipédia)


.

Így szárítják.( Wikipédéa)


.

A kakaó,mint fizetőeszköz, pénz is volt.(Wikipédia)


.
És itt van a már jól ismert kakaóvaj.


Alig vártam, hogy én is vehessek a biopiacon én is , hát ilyen közelről , ebből fogok holnap  egy tortát  készíteni. Hűű, micsoda illata van !! 



Frissen örölve fantasztikus az illata!



2 megjegyzés:

SzEra írta...

Biopiacon? Hol?
Én novemberben a Múzeum körúti Bio ABC ben vettam. Isteni finom. Biztos siker a mai tortád, igaz a többi is gyönyörű ::))

Sütő Mónika írta...

de szippantanék egy nagyot az illatából. Imádom a kakaót, kakaó vajat, még a bőrömre is ezt kenek. Tegnap is jött a kutyuskám aztán nyalta le a lábamról:-)

Írd ám majd le a folyamatot, hogyan készítetted...kiváncsian várom mi lesz belőle, a Te tortáid mindig olyan szépek