2010. december 28., kedd

A zsírbontó ananász

Ananász ültetvény

A még nem érett ananász


 Az érett ananász.


Dél-Amerikában őshonos, nagytörzsű 1 m magas évelő növény.

A legfinomabb fajta Costa Ricából érkezik hozzánk.


Az ananász legértékesebb hatóanyaga a bromélia nevű enzim, mely a fehérjeemésztésben,nyújt hathatós segítséget,valamint nagy szerepet játszik a zsír elégetésében. Csökkenti az édesség utáni vágyat, 100 gr mindössze 57 cal -át tartalmaz. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet sav-bázis egyensúlyának megőrzését ,helyreállítását. C-vitamint, Kaliumot,folsavat,magas rostot tartalmaz.Súlyfelesleg,  a bélrendszer zavaránál kítűnő.

És egy kítúnő zsírbontó ital :
- ananász
-gyömbér
-citromfű
-narancslé
-méz
-fahéj
             turmixold össze!






Nagyon finom lett !

2 megjegyzés:

Gitta írta...

Erika, most ezt nagyon jókor írod. Az ünnepek után sokaknak lehet gondjuk a gyomruk tájékán...
Ezt az italt pedig mindjárt kipróbálom, biztosan jól fog esni.
Köszönjük!

kati írta...

szia! Olyan jóképekkel illusztrálod!Érdekes. Az italt kipróbálom.Köszönöm!