2014. március 19., szerda

Hijiki saláta


Ez itt a hijiki, vagyis szárított tengeri moszat. Legalább 30 perccel vízben kell áztatni étkezés előtt.



Valójában sötétbarna a színe, csak szárításkor feketedik meg. Állaga így drótszerű lesz.


Kifejezetten "tenger íze" van, fehérjében , calciumban és vasban nagyon gazdag!


Most áztassuk be vízbe egy fél órára.


Mindíg csak annyit amennyit egy alkalommal el tudunk fogyasztani !


Lecsepegtetve így néz ki, látható a sötétbarna színe.


Közben elkészítettem a saláta többi részét amihez majd hozzá fogom tenni a hijikit.

Lucernacsíra, reszelt répa uborka, káposzta, lila- és póréhagyma karika , középen a hijiki. 

A hijikit vágódeszkán apróra vágtam az  áztatás után...., jellegzetes tenger íze és illata van.


Később még tettem hozzá, mert kevés lett!

Saláta leveleket felaprítottam, majd az egészet összekevertem.

Gyömbéres, szójaszószos, agavés, szezámolajos, citromos öntet készült hozzá a turmixgépben.

Nagyon finom ízű saláta lett!


1 megjegyzés:

Tina Novak írta...

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu