2011. június 14., kedd

Tökfőzelék fasírttal

















Egy kis darab tökből készítettem el a tökfőzelék nyers változatát.
A tök felét a kesudióval,kevés vízzel,sóval,egy kevés újhagymával,citromlevével turmixoltam,majd hozzáadtam a megmaradt tököt lereszelve .Kaporral ízesítettem.

A fasírt összetevője:
-répa,cukkini,aszalt hagyma,zabpehely,napraforgómag,tökmag,só,bors,majoranna,petrezselyem magokat,az aszalt hagymát és a zabpelyhet beáztattam,aprítógéppel összekevertem,majd az aszalógépbe tettem 2ó-ra.
A korábban üvegekben eltett pácolt,aszalt lilahagyma most a "dinsztelt"hagyma ízét kölcsönözte.

Ja,igen.....,ez "tök jóó"!!!

1 megjegyzés:

SzEra írta...

Ó ez most jöhetne ide az asztalomra ::)) Imádom a tökfőzeléket.