2011. november 28., hétfő

Főzelék mungóbabcsírából

.
A mungóbabot néhány nap alatt kicsíráztattam, és arra gondoltam, hogy "főzeléket" készítek belőle.

A turmixgépben összekevertem a kesudiót kevés vízzel és sóval, majd hozzáadtam a mungóbabcsírákat is. A tetejét  petrezselyemmel szórtam meg. Kb. 1 tk.-nyi mézet is tettem hozzá. Az eredmény pedig nagyon hasonlított a főtt zöldborsófőzelékhez.

A mungóbabcsíra hatása:

-jó hatással van a szívre, szabályozza a vércukorszintet és a hormonháztartást, magas rosttartalma van,  C-, B-, E-vitamint, kaliumot, foszfort, magnéziumot, mangánt és  vasat tartalmaz. Könnyen emészthető friss, értékes bio táplálék.  Magas fehérjetartalma van.

Nincsenek megjegyzések: