2011. március 2., szerda

A turmixolás energiát spórol !

                 A nyerskonyha elengedhetetlen eszköze, a  nagyfordulatszámú turmixgép, mint a  VITA-MIX . A TURMIXOLÁS jelentős változást hoz az egészségünkbe.
A művelet HASONLÓ a RÁGÁSHOZ. Az ételdarabok  olyan apróra törnek össze, hogy tökéletes lesz a felszívódásuk. Az étel nem marad olyan sokáig a gyomorban, hanem gyorsan a vékonybélbe kerül, tehát a turmixolás ENERGIÁT SPÓROL meg, és magas korunk ellenére FIATALOK MARADUNK. Ne feljtsd el,hogy szervezeted csak a legapróbb részecskékből tudja a tápanyagokat fölszívni! A nagy darabok emésztetlenül maradnak, és savas hulladékká alakulnak.
  
                  
Kísérlet:

fogj egy bármilyen zöldséget, vagy zöld levelet, vedd a szádba, és rágd addig ameddig tudod.Mielőtt lenyelnéd köpd ki és vedd szemügyre! Azt fogod látni,hogy még mindig messze van a krémes állagtól! A nagy darabok emésztetelenül maradnak, és SAVAS HULLADÉKKÁ alakulnak.
Mikroszkóp alatt jól látható,hogy az ilyen emésztetlen darab nekiütközött egy vörösvértestnek mire az azonnal elpusztult. Ez az emésztetlen darab úgy végezte,hogy körülvette 100 csaknem elpusztult vörösvértest sejthalmaz. Ezek a toxikus darabok a vékonybélben felhalmozódnak, ami hozzájárul a MEGNAGYOBBODOTT  ELŐTÜREMKEDETT HAS kialakulásához.( idéztem: A nyers étel csodája c. könyből,202.o.)  
Ha csökkent gyomorsav termelődéshez még elégtelen rágás is társul, akkor nagyon valószínű,hogy a szervezetben tápanyaghiány alakul ki.

3 megjegyzés:

Nagy Szaffina írta...

Rágni!! És turmixolni! Hajrá! Tetszik a géped!

Ungvári Szilvia írta...

Milyen méretű ételdarabok jutnak be a véráramba?
A kukoricaszemek úgy láttam, kimaradnak :-)

Egyébként ezt én is olvastam régebben, de most jöttem rá, hogy nem egészen értem...

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Szia Szilvi,örülök, hogy írtál,bele is írtam utólag, hogy a Boutenko könyvben hol találtam ezeket a gondolatokat.A véleményem ,hogy olyan méretűek, amelyek még mikroszkóp alatt is láthatóan nagyobbak, mint amit az enzimek bontani tudnak.Gondolj bele, hogy micsoda lerakódások keletkezhetnek az érpályákon hosszú évek alatt-szerintem ezt tudod is- ami bármikor elzáródásokat okozhat.A cukorbetegeknél a végartériák íly módon álladóan veszélyeztetve vannak (szem, vese, szív hajszálerei)A szemüregben lévő csarnokvíz cserélődik ki a leglassabban, amelyet szintén lerakodások szennyezik el, vagy a vese szűrőfunkciója miként romlik, ha túl sok feldolgozatlan ételt eszünk. De azt hiszem , a legegyértelműbb a szív saját erének az elzáródása.Úgy gondolom,hogy
nem igazán a kukoricaszemek jönnek szóba, hanem inkább a szervezet számára káros feldolgozatlan anyagok, amely elsősorban az állati eredetű étrendből adódik.Ezek kő,nyálka..., egyébb emészhetetlen anyagok. Ilyen módon be tud jutni az érpályában, de a hajszálerekben megakadhat.
Én így gondolom, és köszönöm hogy írtál!
Szeretettel üdvözöllek, Erika