2014. január 13., hétfő

Kókuszdiót nyitottam


Dugóhúzó,kalapács,és csavarhúzó . Ezek a szerszámok kellettek ahhoz , hogy kinyissam ezt a kisméretű kókuszdiót.3 benyomatot találsz a kókuszdió egyik végén, itt jól látszik a képen.Az egyik bemélyedésen befúrtam a dugóhúzót, amin kifolyattam a kókuszvizet. Nagyon finom áttetsző, de kevés édeskés lé folyt ki, hiszen ez csak egy maroknyi kis kókuszdió volt.Csak ennyi volt benne..., de nem baj, ....mert tervezek még valamit.


Feltörtem kalapáccsal ....
Közben megcsináltam az ebédemet...., amihez a gránátalma levét ittam..., Hmmmm!!!Ez nagyon finom volt!!!! A másik pohárban a kókuszvíz van, avval vártam egy kicsit még.... 


Ilyen tálakat egészen biztos, hogy készítek még!!!!!

De még itt van egy kis tálkányi friss kókusz szétdarabolva....


Úgy döntöttem, hogy a barna színű héját még is csak leszedem, mert kókusztejet szeretnék készíteni belőle. Ez a művelet egy picit hosszadalmas volt, de megcsináltam !

Összeturmixoltam a Vitamixben a kókuszvízzel és még egy kevés vizet is hozzá  kellett adnom. 

Legközelebb majd egy jó nagy kókuszdiót veszek !!!!  Nem sok tej lett belőle...Még a 80 éves Anyukám is elcsodálkozott :" Hát ez nagyon finom!!!"

Viszont....a friss kókuszhús a víz hatására megnövelte a tömegét, és ilyen szép kenhető, krémes állagú lett miután leszűrtem.


Egy igen kellemes ízű krémet készítettem még a kókuszdió husából , hozzáadtam még néhány szem datolyát és banánt is, a tetejét áfonyával és szederrel díszítettem. Ez egy igazi 80/10/10-es nap volt a mai ,a reggeli narancs-banán-spenót zöldturmixal együtt, pedig január van és  kint éppen 0 fok fölött volt a hőmérő higanyszála! 1 megjegyzés:

Tina Novak írta...

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 110 000 összegyüjtött receptek közül. Naponta növekedik a látogatók száma, ami jelenleg a több mint 30 000 klikket jelent. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu