2013. október 1., kedd

Tabulé nyersen

A "tabulé" a Közel Kelet salátája. Jelentése: az arab nyelvben "Ízesíteni", " fűszerezni".Nemzeti ételként ismeretes, általában gabona alapú, de itt ebben a blogban a "nyers" változatát készítettem el. Micsoda színek....!!! Itt most a "gabonát" a karfiol helyettesíti.
A hozzávalókat előkészítettem az aprításhoz: saját termésű mángold ( nagy kincs!) karfiol, cukkini, uborka ,répa ,avokádó, friss bazsalikom ,paradicsom.




Kezdjük is el!  A karfiolt felaprítottam....



A bazsalikomot és a mángoldot is ....


Utána citomlével együtt az avokádót is egy pici sóval turmixoltam. Hmmm, ez már így is nagyon finom !


Itt látható, hogy a többi hozzávaló is már fel van szépen aprítva a salátás tálban és éppen ráöntöm az avokádós krémet.

Ebben a látványban muszáj még egy kicsit gyönyörködni...






Most pedig óvatosan összekeverjük...





Nagyon egyszerűen lehet tálalni saláta levelekbe, és így könnyen kézben tartva megenni.

Vagy pedig így....

Egyszerűen FINOM !!!




Nincsenek megjegyzések: