2012. október 30., kedd

Aszaltparadicsomos kréker

A sweetlyraw nyersételes blog oldalán találtam ezt a receptet.  Nagyon szeretem a paradicsomot, ezért  gondoltam kipróbálom. A hozzávalók: 1 csésze aszalt paradicsom vízben áztatva, 3/4 csésze lenmag,1/4 csésze napraforgómag, 5 db paradicsom, 1 t.k. szójaszósz, 1 t.k. oregano,1 t.k. só, 2 t.k. bazsalikom, kevés fekete bors. Kevés aprított petrezselymet  is tettem bele.

A fenti hozzávalókat összekevertem,majd az aszalógépben aszaltam kb.14 ó -án keresztül. Természetesen a napraforgót beáztattam előtte. A lenmagot pedig a Vitamax magörlőjében megőröltem.

Puha, könnyen szeletelhető, nagyon finom ízű!

Aszalás után nagyon jól bevált módszer,hogy szeletelve dobozba téve, a hűtőben tárolom. Érdemes kipróbálni annak, aki szereti a paradicsom ízét. 

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
I'll be sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I'll definitely comeback.
My site > nước khoáng vĩnh hảo

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Thank you!!!