2012. április 22., vasárnap

Lasagne és epertorta .


Ezt a szép nagy adag lasagnet tegnap készítettem a nyersételkészítő foglalkozáson.
Ígéretemhez híven itt a recept emlékeztetőül .


8 rétegből állt:

Legalul szezámmaggal hintettem  az üvegtálat.
Ezután cukkini szeletek következtek egymára téve 2 rétegben keresztezve,  ( ez volt az 1. réteg a "tészta" ), majd következett a  2. réteg,  a  paradicsom krém ( 2 adagnyi! ) :

 - 2 csésze beáztatott (4 ó) napraforgó,1 csésze beáztatott mandula(12ó), 1 csésze szárított paradicsom , beáztatva ( 4 ó), 2 csésze reszelt sárgarépa, 2 db. aprított kápia paprika, 1 csésze friss bazsalikom, 2 e.k. olivaolaj, 1 e.k. citromlé, 2 e.k. olasz fűszerkeverék, 1/2 t.k. bors, 2 e.k. élesztőpehely, 1 t.k. só



A 3. réteg  :

-pácolt spenót levelek ( 3 csésze, 2 e.k. olivaolaj, 1 t.k. só, 1 e.k. szójaszósz - 2 ó-án keresztül pácolódva ) A spenót leveleket mosás után jó alaposan meg kell szárítani ! A pácolástól szépen engedelmeskedik a spenót és könnyen szétteríthető.


A 4. réteg, a sajtkrém volt :  ami 2 csésze kesudió ,, 3 e.k. olaj, 1 e.k. citromlé, 1/2 t.k. só keveréke volt. 



Majd újra cukkini szeletek keresztezve , ez volt az 5.réteg.


A 6. réteg a paradicsomkrém másik fele.


A 7. réteg ismét pácolt spenót levelek.


A 8.réteg, a szórni való sajt a lasagne tetején : 1 csésze kesudió és 4 e.k. élesztőpehely, 1/4 t.k.só keveréke volt.
A lasagnehoz madársaláta volt a köret (citromos-olivaolajos öntetettel), többféle csíra : lucerna, zsázsa, retek, napraforgó, és medvehagymás pesto Napkexel.
A medvehagymás pesto receptje: 1 csésze kesudió, 1/2 csésze olivaolaj, 2 e.k. citromlé, 1/4 csésze beáztatott aszalt paradicsom, 1 csokor medvehagyma, 1/2 t.k. fűszerpaprika, 1 t.k. oregánó, 1/4 t.k. örölt bors, 1/2 t.k. só.

A lasagne után egy eper torta  következett.


Az alapja 2 cs.12 ó-án át áztatott mandula és 1 csésze kókuszreszelék,valamint 2-3 e.k.méz, kevés víz.


A krém : 2 csésze kókusz és mézből állt kevés vízzel turmixolva.
Meg szeretném jegyezni, hogy eza torta jobb ha áll néhány órát, mert akkor jobban összeérnek az ízek.
A torta tetejét eperszeletekkel és mentalevelekkel díszítettem.



Szeletelés után, mentakrémmel tálaltam. ( 1 csésze kesudió , 1 e.k. citromlé, és egy csészényi friss mentalevél a kertből).

(A receptek Joan  van Rooijen : Napeledel c. könyvéből származnak)





,





5 megjegyzés:

Szilágyi Csilla írta...

Eri, gratulálok. Ismét nagyon szuper ételeket készítettél. Igazi fejedelmi lakoma!

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Köszönöm szépen Csilla!

SzászErika írta...

Hát ez gyönyörű!!! Nagyon ügyes vagy!!!

Krisztina Duráncsik írta...

Szia Erika!

Ne haragudj a tudatlansàgomert, de mit takar a 2cs. mandula? 2 csesze vagy 2 csomag? Es az mennyi pontosan?
Meg szeretnem csinalni a paromnak szuletesnapjara!
Nagyon szep torta, szerintem legalabb annyira finom is!
Elore is koszonom a valaszt!
Kriszta

Krisztina Duráncsik írta...

Szia Erika!

Szeretnem elkesziteni ezt a csodas tortat a paromnak a szuletesnapjara.
Ne haragudj a tudatlansagomert, de a 2 cs. mandula mit takar? Csomag vagy csesze? Es az mennyi pontosan?
Elore is koszonom a valaszod!
Gratulalok a bloghoz, szuper!

Kriszta