2012. március 26., hétfő

Márványtorta


Milyen jó dolog sütés-főzés nélkül tortát készíteni , méghozzá olyat amiben nincs tej-tojás-liszt-és cukor!

Az alapanyagok dió, kesudió, agavé, méz, datolya, kókuszolaj, citrom, fagysztott meggy, vanilia mind készen állt a torta készítéshez.  

Tegnap ünnepeltük a "kisfiam" 30. szülinapját és nagy örömmel fogtam hozzá, hogy elkészítsem az ünnepi tortát.


Az elkészítés után a hűtőbe tettem.


Hidegen jól lehetett szeletelni.




És egész röviden a recept, 2 csésze vízben áztatott dió, 1 csésze vízben áztatott datolya, robotgépben aprítva. Ez volt az alap. Majd 2 és 1/2 csésze kesudió citromlével,kókuszolajjal, vaniliával, agavéval  kevés vízzel turmixolva, következett a középső réteg.
Ezután belecsepegtettem az előzőleg felengedett  és turmixolt meggyet. Egy fogpiszkáló segítségével próbáltam a márványozottságot kialakítani.






2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia, nagyon tetszik a blogod!
Megkérdezhetem, hogy milyen aszalógéped van? Láttam, hogy több fiókja is van, de konkrétan a típusára lennék kíváncsi!
Noémi

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Szia Noémi,
Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik!
Excalibur 9 tálcás aszalógépem van, az Életvirága bioboltban vettük az Andor utcában a Xl.ker.-ben. Hőfokszabályzós. Szerintem nem érdemes kicsit venni, mert több félét is lehet egyszerre készíteni,főleg nyáron amikor egyszerre érnek a gyümölcsök.Télen pedig a krékerek mellé kelkáposzta chipset,almachipset, aszalt hagymát,tehetsz. Fontos a helyes tárolás,a krékerek általában hűtőben tovább tarthatók el. A csíráztatott hajdinás készítmények érzékenyebben reagálnak a hőmérsékletre. Hát ezt Neked kell majd megtapasztalnod. Jó aszalást kívánok! Üdv, Erika