2011. október 9., vasárnap

Iráni narancsleves






És a recept  : 2 gerezdekre bontott narancs, 1/2 csésze kesudió, 1/2 csésze narancslé, 1 e.k. citromlé, 1 e.k. méz vagy más édesítő, 1 e.k. narancshéj, csipetnyi frissen őrölt feketebors, csipetnyi só. A díszítéshez mentalevél.


A narancsgerezdeket egy tálba tesszük, a többi  hozzávalót vízzel turmixoljuk a kívánt sűrűségre, majd öntsük rá a narancsokra, keverjük össze, mentalevéllel díszítsük.



Joan "NAPELEDEL" c. könyvéből vettem a receptet, nagyon finom lett ! A leves szó igazából nem illik rá, viszont éppen úgy lehet kanalazni! Rendkívül finom, krémes, gyorsan elkészíthető étel! Próbáljátok ki !


4 megjegyzés:

Szilágyi Csilla írta...

Nagyon jól néz ki, valóban a leves szó nem is fejezi ki teljesen a lényegét.

SzászErika írta...

Megkeresem a receptet Joannál mert nagyon csábító ez a "leves"

schmidtera írta...

Engem is érdekelne a recept! Hol találom?

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Leírtam a receptet a bejegyzésben! Készítheted máris !