2011. augusztus 3., szerda

Egzotikus karfiol saláta zöldséges barnarizzsel



Joantól tanultam ezt a finom salátát, amit a zöldséges barnatizs ,mint átmeneti étel, nagyon jól kiegészít. A pici rózsákra szedett nyers karfiolt egy kesudió alapú " majonézes" önettel kevertem.  Cukkinit répát, kápia paprikát, paradicsomot, uborkát is tettem bele vékonyan szeletelve. Az öntethez curryt, tamarit, olivaolajat, koriandert, citromlevet, sót, kurkumát adtam.  Nagyon jó, ha áll néhány órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.
Önnálóan is nagyon tartalmas ízletes fogás, de most készítettem egy gazdag barnarizst, amiben répa, kápia paprika, petrezselyem is volt egészen apróra vágva, nyersen hozzá keverve.
A barnarizst egy egész földrész fogyasztja, az anyatejjel egyenértékű táplálékunk, így én sem hagyom ki a mindennapi táplálkozásunkból. A lényeg, hogy a nyersételek százalékosan többet tegyenek ki, mint a főtt ételek.

1 megjegyzés:

Szilágyi Csilla írta...

Gratulálok, nagyon ötletes összeállítás és biztosan nagyon finom is.