2011. július 25., hétfő

Áfonya-csoki-eper fagyi



Korábban már tettem el a mélyhűtőbe eperfagyit, most csokoládé és áfonya ízűt is készítettem .


Külön-külön dobozban tárolva ,bármikor elő lehet venni.
A gyümölcsöket kókuszzsírral, agavéval, mandulával vagy kesudióval turmixoltam , és a mélyhűtőbe tettem.


A csodálatos kincset érő áfonya :

 Az egyik nagy kedvencem!

A fekete áfonya hazánk északi és nyugati hegyvidékeiben is megterem. Az apró bogyók flavonoidokat,A,B,C,vitaminokat, króm, mangán vegyületeket, cukrot is tartalmaz. Antioxidáns, ezáltal nagyfokú védelmet nyújt a szív-érrendszeri betegségek ellen. Lassítja az öregedést ! Megőrzi a szellemi frissességet!  A benne található flavonoidoknak köszönhetően erősíti és növeli az érfalak rugalmasságát, főként a hajszálerekét. Csökkenti a vérlemezkék összetapadását. Ezek  a hatások a szem vérellátásában is érvényesülnek.

Nincsenek megjegyzések: