2011. május 6., péntek

Sajtkészítés Fackelmann ételformázóval



A sajt készítésben segítségemre volt ez a két forma. A Sparban vettem, Fackelmann márka, 2 db volt benne, egy kisebb és egy nagyobb.
A beáztatott mandulát héjjától megtisztítva, vízzel, kevés citrommal,sóval, esetleg sörélesztővel,bármilyen fűszerrel turmixolom, majd egy szűrőzsákba tettem ( ha nincs, akkor kíváló egy új nylonharisnya) lecsepegtetem, majd egy 5 kg-nyi súlyt tettem rá, ( ezt ajándékba kaptam! ) langyos helyre tettem másnap reggelig, ekkor vettem elő a formákat, és a szűrőzsákból kivéve ezekbe a  formákba tettem,  majd a  hűtőbe egy pár órára.
A ZEPTER  edényei  azt gondolom kiválóan lehet használni a nyerskonyhában, mivel az ilyen sajtokat  biztonsággal frissen tudják tartani hosszabb ideig.

2 megjegyzés:

SzEra írta...

Köszönet a fotóért, akkor már tudom hol keressem ::))

Pfiszterné Nagy Erika írta...

Nagyon szívesen!