A tyúkhúrt sokan csak gyomnövénynek vagy gaznak tartják, pedig ennek a növénynek figyelemre méltó gyógyító hatásai vannak., sok betegséget megelőzhetünk vagy kúrálhatunk vele hatékonyan. Szinte mindenhol megtalálható, áprilistól a fyagyokig virágzik, nem nehéz megtalálni bármely veteményes kertben és árokparton.A szegfűfélék családjáoz tartozik.Kicsiny, nedvdús növény,felálló szárral,tojásdad levelei szembenállók,
SEGÍT: görcsök,arritmia,neurózis, gyomorfekély, golyva esetén. Segítségével gyorsan elmúlnak a furunculusok és az ekzémák.Használják hashajtóként, vízhajtóként, izületi gyulladásoknál,köszvénynél, reumánál, sőt a diabeteseknél nélkülözhetetlen ez a zöldféle. Ha álmatlanságtól, elhízástól, szemgyulladástól szenved valaki, szintén jól jöhet ez a szerény kis növény. Alacsonyan tartja a vércukorszintet és szabályozza az endokrinrendszer működését.Javítja az általános anyagcserét. Szaponoint tartalmaz, ezért nagy mennyiségben fogyasztva egyeseknél hasmenést okozhat.Tisztító hatása miatt azonban eltávolítja a mérgeket, normalizálja a máj és későbbiekben a többi belső szervünk működését ( a láncreakció miatt). Rendkívül nagy a bioenergetikai szintje !
Nagyon-nyogyon finom volt !
Most már rendszeresen 1 éve isszuk a férjemmel minden nap fejenként 1-1litert! Teljesen függőkké váltunk, mert egyszerűen nem lehet megunni, ezt a fantasztikus energia italt. Észrevettük, hogy jót tesz a közérzetünknek,energikusabbak lettünk, a bőrünk tiszta lett,az emésztésünk tökéletes. Egyáltalán nincsenek fogínyproblémáink.A hajunk színe sötétebb lett.
Gyakorlatilag egy teljes étkezést sikerült kiváltani evvel az itallal reggel, ami ebben a rohanó világban nem mindegy.Mindenkinek szívből ajánlom a rendszeres fogyasztását!
Joan férje Horváth Ödön egyszer azt mondta: " Ez az ital olvasztja a zsírt!" Ez igaz !!!
Ez az ehető tyúkhúr!
Könnyen összetéveszthető egy mezei gyomnövénnyel aminek kék vagy piros virága van.Ha nem virágos növényt találunk, akkor nézzük meg a levelek alsó lapját, és ha azon fekete pontok vannak, akkor ne együk meg !
5 megjegyzés:
Én is szeretem a tyúkhúrt, de én úgy tudom,nem mind ehető. Van kék és van fehér virágú. A fehér az ehető. Vagy ezt rosszul hallottam?
Szia Móni,
Igen,nagyon jó hogy kérdezeted.Fel is tettem az ehető tyúkhúrról képet.
Köszönöm?:-)
Megírnád pontosan, hogyan is készül ez a tyúkhúr itaL, szívesen kipróbálnám. Zsuzsa
Szia Zsuzsa,
a lényeg, hogy 60%-ban legyen a "zöld" és a többit variálhatod , mármint a gyümölcsöket kedved szerint ( 40%), majd vízzel olyan hígra, vagy sűrűre készíted amilyenre szeretnéd, ihatóra, vagy kanalazhatóra. De most már annyi minden más is terem...Üdv, Erika
Megjegyzés küldése