Ezt is a biopiacon vettem.
A növény apró fekete-fehér magja az inkák, a maják, az asztékok és amarikai őslakosok értékes élelmiszere. A mag fogyasztása hosszan tartó energiaszint emelkedést okoz, ezért "INDIÁN FUTÓÉTELNEK " nevezik.CSODASZERNEK tartják !!
-2 x szer annyi proteint tartalmaz mint bármely más gabona magvak.
-5 x ször több calciumot tartalmaz mint a tej !!
-2 x szer több KALCIUMOT tartalmaz mint a banán,
-3 x szor nagyobb antioxidáns ereje van mint az áfonyának.
-3 x szor több vasat tartalmaz, mint a spenót.
Ezenkívűl nagy mennyiségben tartalmaz OMEGA 3 és OMEGA 6 esszenciális zsírsavakat. Gazdag NIACINBAN,CINKBEN,KALCIUMBAN, MANGÁNBAN,THIANINBAN.
Minden olyan receptben használható amelyben a lenmag .Az íze nem hangsúlyos,nem változtatja meg az étel zamatát. Kiváló szószokhoz, vajhoz,pudingokhoz, turmixokhoz. Növeli a tápértékét. Szabályozza a vércukorszintet,gyorsítja az anyagcserét, FOGYÓKÚRÁKBAN kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése