2011. január 29., szombat

Miért igyuk a zöldturmixokat ?

ALAPJA: bio zöld levél( 40%) és érett gyümölcs(60%)

-nagyon tápláló
           -könnyű megemészteni(turmixolás közben a sejtek összetörnek)így a tápanyagok könnyen tudnak felszívódni, szó szerint már a szájban kezdődik
-magas rosttartalmúak
-a benne lévő klorofill nagyon hasonlít az emberi vér molekulájához
-ilyen formában nem eszünk ennyi zöldet
-normalizálja a B12 szintet
-megszünteti az édesség utáni sóvárgást

A ZÖLD LEVELEK NEM TARTOZNAK A ZÖLDSÉGEK KÖZÉ! Valóban igaz, hogy a keményítő tartalmú gyökérzöldséget nem célszerű együtt fogyasztani gyümölccsel, mert az ilyen kombináció gázosodást okoz a belekben.A zöld leveleket bármivel lehet párosítani. A zöld levelek kiváló FEHÉRJE FORRÁSOK ! A zöld levelekben rengeteg jó minőségű és elegendő fehérje van. A zöld levelek fehérjéi sohasem okoznak rákbetegséget ( összetett állati fehérjék) !A bennük lévő aminosavat könnyedén lebontja az emberi szervezet, és ha megfelelően váltogatjuk, akkor szervezetünk valamennyi számára szükséges fehérjéhez hozzájuthat.
Ma a hivatalosan ajánlott fehérjebevitelt túlbecsülik .  


 Turmixolás során megmaradnak bennük az élelmi rostok és a tápanyagok,centrifugálásnál a rost elvész. A rostok segítik az emésztést, és a kiválasztást. A turmixolásnál, mivel nem hőkezelt élelmiszerről van szó,megmarad a tápanyagok értéke, amelyek elősegítik a szervezet méregtelenítését,amelyek főzéssel nagy részben elvész,segítik a sejtek regenerálódását.
A zöld turmixok finomak és ízletesek ! A gyümölcs(60%)-zöldség(40%) arány miatt a gyümölcs édes íze dominál, ugyanakkor, ugyanakkor a zöld levél pikáns ízt kölcsönöz neki. Napi 1-1/2 l zöldturmix elfogyasztása elegendő tápanyaghoz juttatja a szervezetet és biztosítja a hasznos tápanyagok felszívódását.
Gyorsan és könnyedén elkészíthető. Mosogatással együtt 5 percnél nem tart tovább, egy kis üvegben magunkkal  is vihetjük. A zöld turmixokat a gyerekek is szeretik,de a nagyon kis gyerekeknél óvatosnak kell lenni,hogy elkerüljük az esetleges allergiás reakciókat.Amikor zöldturmixokat iszunk,csökkentjük az olajok és a só bevitelét.

Rengeteg variációja van ! Ahogy változnak az évszakok, úgy váltakoznak a zöldturmix alkotórészei is.









1 megjegyzés:

Sütő Mónika írta...

De jó volt olvasni!
Szépen összeszedted:-)
Még sohase vártam ennyire a tavaszt, hogy végre mehessek a mezőre és szedhessem a sok finomságot...