2010. október 29., péntek

Nyers pizza készült Gitta nyersételkészítő tanfolyamán szeptemberben.

Gitta szeptemberi nyersételkészítő tanfolya mán pizzát készített nekünk.
A recept a következő volt:
Az alap:
-3 csésze csíráztatott hajdina
-1 kicsi avokádó
-3 e.k. olívaolaj
-2 k.k. szárított bazsalikom
-1 e.k.szárított olasz fűszerkeverék
-3 db friss paradicsom
-2 kávéskanál Himalaya só
-2 e.k.frissen facsart citromlé
A hozzávalókat robotgépben majdnem simára keverjük, az aszalógép tálcáján kerek lapot formázunk belőle, a széle legyen egy kicsit magasabb,hogy megtartsa a szószt és a többi feltétet. Az aszalógépben 6-8 ó-át szárítjuk. Ha elfogyasztjuk azonnal , akkor nem kell teljesen kiszárítani , mert így finomabb.Ha előre dolgozunk, akkor szükség van a teljes kiszárításra, hogy ne romoljon meg.
Paradicsom szósz:
-3 db friss paradicsom
-5-6 db fél szárított paradicsom
-10-15 nagy levél friss bazsalikom
-2 db datolya
-1/4 lilahagyma
-1 e.k. citromlé
-só
Friss feltét :
-lehet bármi, ami kedvenc, lényeg hogy friss , ropogós, színes legyen.Paprika,uborka,lilahagyma,retek, bármi.
Magtejföl:
-10 dkg napraforgómag
-1 csésze víz
-citromlé, só, fokhagyma, petrezselyemzöld
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és a pizza tetejére öntjük.
Aszalás után.

 Paradicsomszósz kerül a tetejére.
Majd a friss feltét.


És a végeredmény ! Nagyon finom volt !!